Szeretnéd valami igazán különlegessel meglepni csemetédet vagy barátaidat Halloweenkor? Készíts néhány igazán édes vagy sós falatkát, mely az angolszász ünnep hangulatát idézi. A kreativitás tárháza végtelen: pókhálós pizzától a pillecukor-fejekig számos fogás szerepelhet a szellemétlapon.

Ha Halloween, akkor minden jöhet, ami kísérteties, rémisztő, véres, sötét vagy pókhálós. Főzésnél hasznát vehetjük a paradicsomszósznak és spenótnak egyaránt. A lényeg, hogy vicces legyen, rémisztő és nem utolsó sorban finom.

batman cupcake

Denevéres cupcake-ek
Elég aprólékos munka, de nagyon mutatós, ha mondjuk vendégeket várunk. A sütiket előre megsütjük, és kék vagy lila papírkosárkákban lehűtjük. Eztán kék ételszínezővel megfestett cukormázzal befedjük, majd hasonlóan sötét árnyalatú (sötétkék, lila) csoki darával megszórjuk. A papírból -vagy marcipánból – kivágott szemeket folyékony cukorral illesztjük a sütihez (vigyázat, nagyon forró!), a szájat és a gonosz szemöldököt sötétbarna vagy fekete cukormázzal rajzoljuk meg. A szárnyakat olvasztott csokoládéból öntjük ki formába (előre megrajzolt minta alapján), majd hűtőben kihűtjük és a tésztába illesztjük. A denevér szemfogai készülhetnek fehér cukorból, marcipánból vagy papírból, ezeket a legvégén illesztjük a szájhoz.

boszorkányvacsi

Cipóüstben tálalt fitness boszorkányvacsora
Elsőre rémisztően hangzik, mégis kiváló választás azoknak, akik egészséges nassolnivalóra vágynak még Halloweenkor is. A cipóhoz érdemes barna vagy sötét kenyeret választani, „kalapját” levágni, és kibelezni, hogy egy belül üreges, sötét színű „üstöt” kapjunk. A fogantyúhoz saját magunk által gyúrt, kellő méretre és körívre alakított sós tésztával dolgozzunk, melyet kisülve az üst két pereméhez illeszthetünk. Tölteléknek használjunk krémsajtot, fagyasztott vagy frissen apróra vagdalt spenótot, majonézt, fokhagymát, tejfölt,fekete borsot, reszelt répát és petrezselymet. A „varázslevest” tortilla chipsszel és nyers zöldségekkel (répaszeletek, uborka, karalábé) tálaljuk.

pillecukor

Nyársra húzott pillecukor fejecskék
Kellően ijesztő, kellően humoros és kellően finom! Főétkezések között, vagy desszertként is fogyasztható. Szúrjunk pálcikát a pillecukorba, és merítsük őket előre megolvasztott fehér csokiba, melynek egy részét zöld illetve narancssárga ételszínezővel festünk meg. A fehér fejekből vámpírok és múmiák, a zöldből Frankensteinek, a narancssárgából halloweeni tökök készülnek. A vámpírok és Frankensteinek haját olvasztott barna csokiba mártva készítjük, az arcot, szemeket, szemfogakat pedig színes cukormázból. Az elkészített pillecukor nyársakat pohárba állítva tálaljuk.

pizza

Pókhálós pizza pókkal
Mókás vacsoraötlet október utolsó estéjére, a margherita pizza halloweeni változata. A paradicsomszószos alapra pókháló alakban rendezzük el a mozarella-fonalakat, és így sütjük meg sütőben. Végül fekete olívabogyót kétfelé vágva pókot készítünk, a maradék bogyó darabokból lesznek a lábak. A pizzát a „pókokkal” együtt tálaljuk.

Bármelyik nassolnivaló mellett döntünk is, a lényeg, hogy ötletessé tegyük a Halloweent, és hogy ne csak a lakmározást, hanem az elkészítést is élvezzük! Jó étvágyat!

Jász Veronika

Ihletet adó cikket itt találod: