Hozzáfogtál már idén ősszel a tökös dekorációk megvalósításához? Ha nem, nézd meg alábbi összeállításunkat, biztosan találsz egy-két új ötletet. Nemcsak ijesztő figurákkal, hanem elegáns díszekkel, kompozíciókkal is készülhetsz halloweenre. A lakás mellett ne feledkezz meg a kertről vagy az erkélyről sem.

Ezt a tökös ajtódíszt látva, bárki szívesebben megy hozzád vendégségbe. Kis dísztököket rögzíts nagyobb  koszorúlapra, ez lehet mohás is. Majd dobd fel az egészet egy nagy, dekoratív szalaggal. A sárgához a kék jól passzol, de más színben is elkészítheted.

tokos_ajtodisz

 

Válassz különböző színű, méretű és formájú tököket. Néhányra ügyeskedj különféle mintákat. A tökfaragáshoz egy bicskán kívül nincs is másra szükséged.
Tipp: A tökök dekorálását fúróval is végezheted. Elsőre akár bonyolultnak tűnhet, pedig roppant egyszerű. Vágd le késsel a tök tetejét, kapard ki a belsejét, tisztítsd meg alaposan kívül-belül. Körömlakklemosóval a különböző csúnya foltoktól is megszabadulhatsz. Rajzolj ceruzával a mintákat (akár sablon alapján), és így fúrd ki. Könnyű, ha a minták csak vízszintesen vagy függőlegesen futnak. Esetleg kör vagy rombusz alakot is készíthetsz, majd következhetnek a virág- és levélminták.

halloween_arc

Íme, egy kis inspiráció, ha ijesztő figurákat akarsz!

halloween_tokok

Fokozd a hangulatot mécsesekkel. Rakj gyertyát a kifaragott tökbe. Különleges hangulatot áraszt az egész lakásban.

tok_mecsessel

Pumpkin lamp

A teraszt, a lépcsőt néhány szép színes levéllel, gyertyával, mécsessel még barátságosabbá teheted.

maratott_tok

kinti tökös dekor

Nagyon egyszerű, ugyanakkor látványos az alábbi megoldás. Ráadásul ez a kompozíció erkélyre, ablakba is tehető, nem kell hozzá kerttel rendelkezned. Válogass össze 4-5 tököt. Ezek lehetnek akár különböző színűek, formájúak is. Néhány hosszú gyertyával, őszi terméssel színesítsd. A lényeg, hogy szépen rendezd el.

tok_viragladabanMegúszhatod a tök faragását, ha az idei halloweenre úgy fested be a termést. Ijesztő és elegáns mintákat is varázsolhatsz ecsettel a tökre. Ebben az esetben is fontos az alapos tisztogatás. Akrillfestékkel dolgozz. Nagyon trendi párosítás a fekete-fehér, de pöttyös és csíkos kollekcióval is előrukkolhatsz. Tarts kéznél nedves rongyot, így a hibát gyorsan korrigálhatod.

festett_tokok

+1 tipp. Ha nem akarod, hogy a tökök hamar megrohadjanak, vesd be ezt a megoldást! Alaposan most meg a terméseket, és rakj egy kis fehérítőt, például Cloroxot a vízbe. Ezt követően töröld szárazra a tököt. Így biztos, hogy megéri a halloweent.