Már az óvodások is szívesen gyűjtik be az ősz egyik kedvenc termését, a gesztenyét, hogy aztán kedves kis figurákat fabrikáljanak. A vidám barna szemek a lakást igazán ősziessé varázsolják. Akár gyermekeddel együtt is készíthetsz különleges dekorációkat! Íme néhány ötlet!

gesztenyeszív

Egyaránt lehet ajtó és ablak dísze ez a kis szívfüzér. Nincs szükséged másra, mint egy szív alakú alapra (könnyen hajlíthatsz te is), amire felfűzöd az átlyukasztott gesztenyéket. Apró piros levelekkel, csipkebogyóval még kedvesebbé teheted a kész művet.

oszi_dekor

Ezt a színes asztaldíszt néhány perc alatt összedobhatod. Egész biztos, hogy találsz otthon egy fehér tartót, tálalót. Szerezz be néhány szem gesztenyét, egy-kettőt burokkal együtt. Most csipkebogyót is könnyen begyűjthetsz őszi sétád során, de más színes növénnyel is helyettesítheted. A szoba igazi éke lehet.

gesztenyefigura

Lefogadom, Te is készítettél gyermekkorodban gesztenyefigurát. Készítsünk most is Kippkoppot és más kedves állatot, süniket, lovacskát, cicát…gesztenyefigura tobozzal

… sőt tobozt is felhasználhatsz a műhöz.

gesztenye_uvegben

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű és mutatós. Rakj egy szép formájú üvegbe gesztenyéket, helyezz el benne egy gyertyát, és díszítsd masnival, falevelekkel.