A legszínesebb évszak, amikor még sok időt lehet a szabadban tölteni, de már vágyunk az otthon melegére: az ősz sok-sok izgalmat tartogat. Nagy kirándulások, ugrálás a levélkupacban, kézműveskedés, pitekészítés, tökfaragás, és megannyi remek program, amellyel a következő heteket igazán élvezetessé teheted gyermeked számára. A mi bakancslistánkon ezek szerepelnek idén ősszel.

🎃Látogassatok el egy termelői piacra, és válogassatok az ősz kincseiből. Szerezzétek be ott a zöldségeket és a gyümölcsöket: répákat, céklát, almát, körtét, szőlőt, szilvát. Különösen a városi gyermekek fogják élvezni.

🎃Kiránduljatok az erdőben, élvezzétek, ahogy zörögnek a falevelek a talpatok alatt. Szedjetek terméseket, makkot, gesztenyét, leveleket.

🎃Készítsetek jópofa figurákat makkból, gesztenyéből, fessetek, préseljetek leveleket.

🎃Vegyetek részt szüreti mulatságon. Meséljetek a gyerkőcöknek a régi hagyományokról, kóstoljatok mustot.

🎃Készítsetek őszi díszeket, varázsoljatok igazi őszi hangulatot a lakásba. Csempésszetek be minél több tökös dekorációt. Ideje a gyertyákat is elővenni.

🎃Készítsetek jelmezt Halloweenre! Engedjétek szabadjára a fantáziátokat. A vámpír, a boszorkány és a szellem kosztümmel ilyenkor biztosra mehet.

🎃Szervezzetek egy igazán szellemes Halloween-partit szellemes feladatokkal, tökfaragó- és jelmezversennyel. Gondoskodhattok haláli menüről, vámpírszörpről, boszorkányujj-sütiről.

🎃Halloweenre készülve nézzetek ijesztő filmeket. Persze, csak megfelelő korú gyermek esetén. A közös borzongás feldobja a család és a baráti társaság hangulatát.

🎃Ne dobjátok ki a kivájt tök magját, inkább pirítsátok meg. Erre a sütő is tökéletesen alkalmas.

🎃Faragjatok tököt, vájjatok bele különböző figurákat, és persze a töklámpásról se feledkezzetek meg!

🎃Próbáljatok ki saját készítésű gyurmákat. Készítsetek belőlük őszi figurákat. A só-liszt gyurma pofonegyszerű, könnyen dekorálható, és biztosan nem fogsz benne csalódni.

🎃Az egyre hidegebb időben jólesik egy házi készítésű forró csoki. Még a gyermek is pikk-pakk összedobja. Próbáljátok ki különféle ízesítéssel, naranccsal, banánnal, nutellával, fahéjjal.

🎃Itt a piteszezon! Készülhetnek a jobbnál jobb sütik. Nagy élmény minden gyerkőc számára, ha segíthet a munkában. Az almás, körtés, sütőtökös, szilvás pite remek csemege, amit a család pillanatok alatt eltüntet.

🎃Készüljetek Márton-napra, mesélj gyermekednek a legendás püspökről, készítsetek különféle lámpásokat. Mozduljatok is ki, az ország számos részén szerveznek vásárokat, foglalkozásokat.

🎃Süssetek egészséges chipszet. Az olajban tocsogó krumplis helyett készület a sütőben ropogós sárgarépás, cukkinis, sütőtökös snack vagy az almachips.

Olvasd el ezt is! Tippek az őszi dekoráció elkészítéshez

Inspirációk őszi dekorációhoz

Mentés

Mentés

Mentés