Elkészítetted vagy megvásároltad már az adventi naptáradat, de nem tudod, mi kerüljön bele? Szeretnéd, ha gyermeked nem naponta kapna csokoládét? Esetleg különlegességgel akarod meglepni szeretteidet? Még van időd, hogy beszerezd, megvalósítsd a belevalókat!

korcsolyázás

Élmények az egész családnak:
Ki mondta, hogy csak kézzel fogható dolog lehet karácsonyváró ajándék?
– Rejtsd el minden napra egy-egy ünnepi ének címét a kalendáriumba. Reggel, felkelés után, vagy este, lefekvés előtt közösen énekeljétek el a nap dalát!

– Ünnepi esti mese: olvassatok esténként karácsonyváró történeteket, verseket. Majd beszélgessetek a meséről. Ha a lurkó már tud olvasni, ő legyen a mesélő. Garantált a közös nevetés, egy-egy megható történet után a sírás sem kizárt.

– Rajzfilmek címét is rejtheti az adventi naptár. Hétköznapokra 5-7 perces történeteket válasszatok, hétvégére pedig családi klasszikusok is bekerülhetnek a repertoárba. Sőt, rendezhettek hétvégi mozimaratont is.

– Egy-egy szép üzenet, idézet ugyancsak lélekemelő lehet.

– Közös adventi programokat szintén rejthet a naptár, lehet az korcsolyázás, esti városnézés, séta az ünnepi vásárban, korcsolyázás, sütés, kézműveskedés, új karácsonyi filmek megnézése…

adventinaptar

Tippek gyerekeknek:

– Ha édesszájú a csemetéd, egy-egy napra kisebb csokit, cukorkát, rágót, nyalókát, szaloncukrot, mézes kalácsot csempészhetsz a kalendáriumba.

– Hasznos ajándék lehet a memóriajáték, a dominó, a puzzle, a kártya, a kirakós. Csinálhatod úgy is, hogy gyermeked naponta csak a játék egy-két elemét kapja meg. Karácsonyra pedig meglesz az egész készlet.

– Szép tollaknak, ceruzáknak, szagos radírnak, vízfestéknek, krétának, gyurmának, csemetéd az iskolában is hasznát veheti.

– Lányok egész biztos, hogy örülni fognak a hajcsattoknak, fésűnek, karkötőknek, láncoknak, gyöngyöknek, gyűrűknek, esetleg gyermekek számára készült rúzsnak, körömlakknak, egyéb kiegészítőknek.

– Fiúknak ajánlunk autókat, labdát, állatfigurát, kalózos felszereléseket, lemosható tetoválást, kisebb műanyag játékokat, mini legót, kitűzőt.

– Lányok, fiúk egyaránt örülhetnek hógömbnek, matricának, zenedoboznak, buborékfújónak, kifestőnek.

kozmetikai adventi naptár

Tippek hölgyeknek:

– Igazán különleges adventi kalendárium az, amelyik kozmetikai termékmintákat (parfüm, rúzs, krém, alapozó, szappan, tusfürdő) rejt. A jeles napokra akár nagyobb meglepetés, egy rúzs, egy ajakbalzsam, szemhéjpúder, arcpirosító is kerülhet a naptárba. Az ajándékozott egész biztos, hogy sokáig büszkélkedik majd ezzel.

– Az ínyenceknek is készíthetsz adventi kalendáriumot. Megtöltheted kis dzsemekkel, mogyorókrémmel, szószokkal. Minden napra egy fűszer? Egy valódi konyhatündér garantáltan megnyalná a száját, már a meglepetésekre pillantva. Aszalt gyümölcsök, kandírozott finomságok, kávéspecialitások, teafilterek ugyancsak remek ötletnek tűnnek. Egy-egy napra akár jól bevált családi receptet is tehetsz, szép papírra nyomtatva.

További ötletek: ékszerek (nem a méregdrágára gondoltunk), díszek (karácsonyra egy egész új készlet áll az ajándékozott rendelkezésére), gyertya – különböző méretben, színben, illatban.

ajándék férfiaknak

Tippek férfiaknak:
– Kedvesed, édesapád, kollégád szereti a kütyüket? Egy pendrive-nak bármikor hasznát veheti. Abból nem lehet elég sokat begyűjteni. Egy MP3 lejátszóra rögzítsd az ajándékozott kedvenc dalait. Kis csavarhúzó, bicska, iránytű sem hiányozhat a repertoárból.

– Párod focirajongó? Találj ki számára minden napra egy-egy meglepetést kedvenc csapatával vagy a sporttal kapcsolatban: belépő a következő meccsre, szurkolói kártya, sál, sapka, öngyújtó, sör, pattogatott kukorica a meccsnézéshez, könyv, DVD, naptár, kulcstartó…

– Repítsd vissza kedvesedet gyermekkorába! Sok férfi felnőttként is örül egy kisebb autónak, Star Wars-szal kapcsolatos ajándéknak, legónak, régi képregénynek. Tudd meg, mi volt kedvenc meséje, majd nyomtasd ki, és egyik nap legyen az a meglepetés.

Készíthetsz tematikus kalendáriumot, de ezeket akár ötvözheted is.

További karácsonyi témák:

Karácsonyi filmes kvíz: Te mennyire tudod a helyes választ?

Mézeskalács fürdőbomba saját kezűleg: igazi kényeztetés fillérekből