Ha már kész az adventi naptár, a megtöltése a soron következő feladat. Tehetsz bele csokit, gyümölcsöt, hajcsatot, apró játékokat, de arra is van lehetőség, hogy saját kezűleg gyártott meglepetésekkel töltsd meg a dobozokat vagy zsákokat. Ehhez adunk most ötleteket.

1. Mézeskalács

A mézeskalácsban többek között az a jó, hogy nagyon sokáig eláll. Akár közösen is süthettek néhány tepsit a gyerekekkel, majd a különböző formájú kalácsokat elrejtheted az adventi naptár rekeszeiben.

 

Karácsonyi mézeskalácsok. Kép: freepik

 

 

2. Saját készítésű karácsonyfadísz

Hosszú adventi estéken jó szórakozás a karácsonyfadíszek készítése – akár meglepetés gyanánt is, amikor a gyerekek már lefeküdtek. Ha a ti családotokban a közös fadíszítés a szokás, a gyerekek maguk aggathatják a díszeiket 24-én délelőtt a fenyőre.

 

3. Ujjbábok

Főleg kisebb gyerekek fognak örülni a különböző állatokat ábrázoló ujjbáboknak, amelyeket ügyes kezű anyukák akár maguk is megvarrhatnak. Lehet köztük varjú, malac, nyuszi, kutya, cica, de akár a karácsony témájánál is maradhattok Télapóval, hóemberrel, rénszarvassal és angyalkával.

 

4. Festett karácsonyi kavicsok

Egyedi és nagyon szép ajándék a saját kezűleg festett kavics. A lehetőségeknek itt is csak a képzeleted szab határt – és biztos, hogy ilyen ajándékkal kevés osztálytársuk dicsekedhet majd.

 

5. Karácsonyi trüffel

Igaz, aki kézzel készíti az adventi naptárt, általában többek között azért teszi, mert nem akar minden nap csokit adni a gyereknek, ám néhány szem saját kezűleg készített karácsonyi trüffel még ilyenkor is beleférhet. Ezek a golyócskák a mézeskalácshoz hasonlóan sokáig elállnak, az ízük pedig – a legtöbb bolti adventi naptáras csokitól eltérően – egyszerűen ellenállhatatlan.

Adventi trüffel Kép: pixabay

6. Fonott karkötő

Még a fiúk is örülhetnek az édesanyjuk által fonott, menő színekben pompázó karkötőnek, a kislányok pedig egészen biztos, hogy odáig lesznek érte. Készítheted fonalból vagy gumiból, gyakorlottabbak pedig egészen egyedi mintákat varázsolhatnak rá.

Borítókép: freepik