Lassan itt a december, vele együtt pedig az advent. Az idei karácsonyvárás sajnos más lesz, mint amit megszoktunk – elmaradnak a vásárok, nem nyitnak meg a korcsolyapályák. A kényszerűen otthon töltött időt azonban kreatívan is kihasználhatjátok, például úgy, hogy közösen készítitek el az adventi naptárat.
Többségükhöz nincs szükség különleges eszközökre, csak kartonpapírra, ollóra, ragasztóra, és esetleg még néhány olyan holmira, amelyek bármelyik hobbiboltban beszerezhetők.


Ajtóra akasztható kis zsákok

Ajtóra akasztott kis zsákok

Ha elég ügyesek vagytok, ti magatok is megvarrhatjátok ezeket a kicsi mikulászsákokat, azonban ha erre nem éreztek késztetést, boltban is beszerezhetitek őket a hozzá való 24 csipesszel együtt. Minden egyes kis zsák valamilyen apró ajándékot rejt, és az se baj, ha némelyikből várakozóan kandikál ki a karácsonyi cukorka.


Adventi fenyőfa wc-papír gurigából

Adventi fenyőfa

Ehhez a fenyőfa alakú adventi naptárhoz 24 darab WC-papír gurigára, zöld festékre és némi kartonpapírra lesz szükségetek. A gurigákat helyezzétek gúla alakban egymásra, majd amikor a gyerekek nincsenek veled, mindegyikbe rejts el egy-egy meglepetést, és zárd le a szájukat kartonpapírral. A díszítés – a fenyőfa kifestése és a számok felragasztása – már újra közös munka lehet.


Téli falucska

Téli falu

Nincs hangulatosabb egy hófödte háztetőkkel teli kis falunál. A házikók készülhetnek dobozokból vagy kartonpapírból, a házszámok pedig – 1-től 24-ig – anyagdarabokból. Az ajándékokhoz az ajtók vagy ablakok kinyitásával lehet hozzájutni. Alkothattok a házakból girbegurba utcákat, a tájképet pedig a középre helyezett karácsonyfa koronázza meg.


Nosztalgikus hangulatú naptár

Kis csomagok

Ezek az egymás mellé akasztott kis csomagok az egyszerűség jegyében készültek. Csak semmi flancolás: 24 darab madzag és néhány egyszínű kartonpapír elég is hozzá. A papírokat különböző alakúra hajtogathatjátok – a lényeg, hogy egy kis ajándék mindegyikbe férjen – a gyerekek minden nap leemelhetnek egy újabb csomagot a karnisról.

Karácsonyi csomagok

Karácsonyi csomagok

Az előző megoldáshoz hasonlóan itt is 24 felfüggesztett csomag rejti a karácsonyi ajándékokat, de ezek most nagyobbak, különböző méretűek, és a mintájuk is díszesebb. Hajtogathatod őket téglalap vagy szaloncukor alakúra, esetleg belevihetsz kreatív megoldásokat is. A felfüggesztés itt nem madzaggal, hanem vidám, színes fonallal történik.

Képek forrása: freepik

Ha még nem tudod, hogy mivel töltsd meg idén az adventi kalendáriumot, adunk néhány remek ötletet! 

Mi kerüljön az adventi naptárba? Ötletek az egész családnak!