Szívesen nassoljuk csak úgy, megtalálható csokoládékban, a pékek és a cukrászok kedvenc alapanyaga, ráadásul vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag. Az ősz egyik slágere a dió, ami a szervezet számára valódi kincsesbánya. Már napi egy maréknyi dióbél fogyasztásával sokat tehetünk egészségünkért. Hogy miért?

Ragyogóvá varázsolja a bőrt
A dió a kozmetikában kedvelt alapanyag, elsősorban A-vitamin tartalmának köszönhetően. Rengeteg krém, pakolás egyik fontos összetevője, hisz segítségével gyorsabban gyógyulnak a hegek, halványodnak a pigmentek, fényesebbé válik a bőr. A diót tartalmazó samponok és a balzsamok könnyebben fésülhetőbbé, selymesebbé teszik a hajat, ráadásul az a csonthéjas finomságtól gyorsabban is nő.

Csökkenti a szívroham kockázatát
A dió gazdag forrása az omega-3 zsírsavnak. Ezáltal kordában tartja a koleszterinszintet, és gyakori fogyasztásával mérsékelhetjük a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát. Alkalmas még a vérnyomás csökkentésére is.

Egészségesebbé teszi a csontokat
Az olajos magvacskában található savak erősítik a csontok egészségét, és csökkentik a törés kockázatát. Rendszeres fogyasztásával megakadályozhatjuk a csontritkulás kialakulását.

Minimálissá csökkenti a mellrák kialakulását
A mellrák a nők körében leggyakrabban előforduló ráktípus. Kutatások bizonyították, hogy a dió rendszeres fogyasztásával jelentős mértékben csökken az előfordulása.

Tuningolja az immunrendszert
A dió antioxidáns tartalmának köszönhetően védetté tesz számos betegséggel szemben, erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedés folyamatát.

Támogatja a fogyókúrát
Diéta és sportolás ideális kiegészítője, hisz felpörgeti az anyagcserét, salaktalanít, támogatja a zsír lebontását.

Csökkenti a stresszt
A csonthéjas gyümölcs az agyra és az idegenrendszerre ugyancsak kedvezően hat. Továbbá javítja a koncentrációs képességet. Dolgozat, vizsga, fontos tárgyalás előtt mindenképpen ajánlott fogyasztása.