Tény: október az egyik legszínesebb hónap. A legtöbben mégsem szeretik igazán, mert az idő egyre hidegebb és csapadékosabb, a nappalok rövidülnek, és ez az időszak az elmúlást szimbolizálja. Fogadjuk meg, hogy idén egy kicsit más szemmel nézzük októbert. Íme, egy tízes lista, amiért érdemes szeretni.
őszi kirándulás

1. Itt az őszi kirándulások ideje! Barátokkal, gyerekekkel, családtagjaiddal is felkerekedhettek, hogy a színpompás erdőkben szakadjatok ki a mindennapokból. Séta közben pedig végre kibeszélgethetitek magatokat.

2. Október az igazi gesztenyeszezon kezdete. Séták során gyűjtsetek kis barna szemeket. Készítsetek kedves dekorációkat, gesztenyefigurákat! A szelídgesztenyét pedig keressétek a piacon, süssétek vagy főzzétek meg, és csemegézzetek!

3. A sütőtökről se feledkezzetek meg! Sülve, levesként, süti alapanyagaként is rendkívül finom és egészséges az egész családnak…

október

4. … vagy készítsetek belőle dekorációkat: tökházat, -lámpást, egyéb figurákat az egyre hosszabbodó őszi estéken. A gyermekeket is bátran vonjátok be a munkába.

5.Végre ismét nagyokat teázhattok! Próbáljatok ki új ízeket, vagy iszogassátok régi kedvenceiteket egy jó könyv vagy barát társaságában. Élvezzétek a nyugodt perceket, adjátok meg a teázás módját. A kicsiknek a forró csoki, a felnőtteknek a forralt bor korszaka is szép lassan beköszönt.

fesztivál

6. Fesztiválozzatok nagyokat! Ebben a hónapban elsősorban a gasztronómiai rendezvények száma nő meg jelentősen. Ünnepelhetjük a sört, a bort, a pálinkát, szüretelhetünk, sőt borutat is szervezhetünk. A lényeg a mérték és a jó társaság.

7. Vegyétek elő kedvenc filmjeiteket! Erre nyáron valószínű kevesebb időtök volt. Feltétlenül pótoljátok be, ha az elmúlt hónapokban lemaradtatok egy-egy jónak ígérkező alkotásról. Most a nagy családi klasszikusokra is szánjatok időt!

kandalló

8. Odakuporodhattok a kandallóhoz, élvezhetitek a tűz pattogását és szépségét.

9. Okkal cserélhetitek ki a ruhatárat. Vásároljatok divatos cuccokat, kiegészítőket, csizmát! Vegyétek elő elfeledett, de újra divatos ruháidat!

halloween

10. Rendezzetek Halloween-partit! Díszítsétek fel a házat pókokkal, denevérekkel, tökökkel. Hívj vendégeket, süssetek valami finomat, öltözzetek jelmezbe. Tuti, hogy jó hangulatban várjátok majd a novembert!