Tény: október az egyik legszínesebb hónap. A legtöbben mégsem szeretik igazán, mert az idő egyre hidegebb és csapadékosabb, a nappalok rövidülnek, és ez az időszak az elmúlást szimbolizálja. Fogadjuk meg, hogy idén egy kicsit más szemmel nézzük októbert. Íme, egy 10-es lista, amiért érdemes szeretni.
őszi kirándulás

1. Itt az őszi kirándulások ideje! Barátokkal, gyerekekkel, családtagjaiddal is felkerekedhettek, hogy a színpompás erdőkben szakadjatok ki a mindennapokból. Séta közben pedig végre kibeszélgethetitek magatokat.

2. Október az igazi gesztenyeszezon kezdete. Séták során gyűjtsetek kis barna szemeket. Készítsetek kedves dekorációkat, gesztenyefigurákat! A szelídgesztenyét pedig keressétek a piacon, süssétek vagy főzzétek meg, és csemegézzetek!

3. A sütőtökről se feledkezzetek meg! Sütve, levesként, sütibe is rendkívül finom és egészséges…

október

4. … vagy készítsetek belőle dekorációkat: tökházat, -lámpást, egyéb figurákat az egyre hosszabbodó őszi estéken. A gyermekeket is bátran vonjátok be a munkába.

5. Végre ismét nagyokat teázhattok! Próbáljatok ki új ízeket, vagy iszogassátok régi kedvenceiteket egy jó könyv vagy barát társaságában. Élvezzétek a nyugodt perceket, adjátok meg a teázás módját. A kicsiknek a forró csoki, a felnőtteknek a forralt bor korszaka is szép lassan beköszönt.

fesztivál

6. Fesztiválozzatok nagyokat! Otthon is szervezhettek baráti összejöveteleket. Ünnepelhetitek a szőlőt, a bort, a sört. Nem járt még a gyerek szüreten? Remek program lehet! A lényeg a jó társaság.

7. Vegyétek elő kedvenc filmjeiteket! Erre nyáron valószínű kevesebb időtök volt. Feltétlenül pótoljátok be, ha az elmúlt hónapokban lemaradtatok egy-egy jónak ígérkező alkotásról. Most a nagy családi klasszikusokra is szánjatok időt!

kandalló

8. Odakuporodhattok a kandallóhoz, élvezhetitek a tűz pattogását és szépségét.

9. Okkal cserélhetitek ki a ruhatárat. Vásároljatok divatos cuccokat, kiegészítőket, csizmát! Vegyétek elő elfeledett, de újra divatos ruháidat!

halloween

10. Rendezzetek Halloween-partit! Díszítsétek fel a házat pókokkal, denevérekkel, tökökkel. Hívj vendégeket, süssetek valami finomat, öltözzetek jelmezbe. Tuti, hogy jó hangulatban várjátok majd a novembert!

Ha tököt faragnátok, lámpást készítenétek, íme egy kis segítség!

Töklámpás készítése lépésről lépésre: már a tök kiválasztása is fontos