Hordószámra folyik a sör Münchenben, Brüsszelben, Stockholmban, Londonban. A különleges hangulatot Te is becsempészheted otthonodba. Dobd fel a szürke hétköznapokat, szervezz barátaidnak sörfesztivált! Persze, ne feledkezz meg a nagy mulatságban a gyerekekről sem! Hogy mit kell tenned a felejthetetlen buliért?

– Először természetesen a legfontosabb partikelléket, a sört beszerezned. Add meg a módját, ne a hagyomány dobozost válaszd. Erre az alkalomra vásárolj kézműves folyékony kenyeret. Igazi különlegességekre bukkanhatsz, például csilis, meggyes, mézes sörre. Akár kisebb hordóval is vásárolhatsz – a társaság képességeihez mérten.
A gyerekeknek gondoskodj szörpökről, üdítőről!

sörfesztivál

– Ne feledkezz meg a kolbászról, a virsliről sem. Ha úgy sütöd, még ízletesebb lesz. Feltétlenül nagy adag mustárt is kínálj hozzájuk!

– A pereccel, a kenőmájassal, a különféle pástétomokkal is a müncheni sörfesztivált idézheted. Ráadásul ezeket a finomságokat a kicsik is szívesen fogyasztják. Kedveskedhetsz nekik külön mézeskalácsszívvel is.
A sült csülök és sertés édes és savanyú káposztával, a krumpli saláta, a burgonyagombóc ugyancsak dukálnak a partihoz. A desszert pedig – stílusosan – legyen fekete erdő torta, vagy almás pite.

– Ha igazán szeretnél kitenni magadért, bajor népviseletben várod a vendégeket. Lefogadom, rengeteg bókot kapsz. Barátaidat is kérheted, hogy erre az alkalomra vegyenek fel bőrnadrágot, sőt kalapot is. Már a csöppségeknek is szerezhetsz be jelmezt. Ők egész biztos szívesen beöltöznek a különleges eseményre.

– A müncheni sörfesztiválon fúvós zenekarok gondoskodnak a talpalávalóról. Ha máshonnan nem, internetről te is hozzájuthatsz hasonló zenéhez.

– Ha van, vedd elő a harmonikádat! Most nem az a lényeg, hogy jól tudj rajta játszani. Biztosan más is kipróbálná.

A lényeg, hogy fergeteges hangulatban együtt mulasson a család, a barátok!