A Hupikék Törpikék beköltöztek az ELTE Füvészkertbe: a fénykiállítás mindenkit
A legfinomabb nyári sütik: gyümölcsösek, kevertek, sütés nélküliek
Ha nyár, akkor hűsítő és gyümölcsös sütik minden mennyiségben! A nagy kánikulában nem vágyunk a nagyon krémes, émelyítő és nehéz édességekre. Ráadásul ilyenkor senki sem szeret sok időt tölteni a konyhában. Válassz olyan recepteket, amelyek gyorsan elkészíthetők, és nem igényelnek sok előkészítést.
A lédús, egészséges gyümölcsök a legszélesebb választékban állnak a rendelkezésünkre. Az eper után a cseresznye, a meggy, a málna, a barack, majd a szőlő és a szilva a legnagyobb sláger. Ezek jól illenek a klasszikus piskótába, a kevertekbe, a különféle pitékbe, pohárkrémekbe. Sőt, a torták is mutatósabbak, izgalmasabbak lesznek a gyümölcsöktől. Összegyűjtöttük a legnagyobb kedvenceket, próbálj ki belőlük minél többet!
A tiramisunak képtelenség ellenállni. A klasszikus kávés mellett a gyümölcsös változatok nyárra mindig kitűnő választásnak bizonyulnak. Nem kell sütni, hűteni viszont legalább 6 órát. Poharakba rétegezve a desszert még mutatósabb. Az epres változat különösen csábító, de más gyümölccsel is érdemes kísérletezni.
A különféle kefires, joghurtos kevert sütik sok gyümölccsel nagy nyári kedvencek. Még egyszerűbbé teszi a dolgodat, hogy a hozzávalókat pohárral is kimérheted. Savanykás meggyel különösen finom az édes, pihe-puha tészta.
Szezonban a sárgabarackos kevert sütinek sem lehet ellenállni. A tésztába zabpehelyliszt is kerül. A könnyű, nyári finomság elkészítéséhez nincs szükség nagy konyhai tapasztalatra.
A franciák imádják a tejpitét, vagyis a clafoutis-t, ami átmenet a piskóta és a palacsinta között. Finom lágy, szinte szétolvad a szádban. Bogyós gyümölcsökkel különösen finom.
A különféle sajt- és túrótorták is nagy slágerek a melegben, és a legkülönbözőbb módon variálhatóak. Ennek a változatnak vajas, édes kekszréteg az alapja, amire tejszínes, túrós massza, sok gyümölcs és remegős zselés réteg is kerül. Jól behűtve tökéletesen hűsít a forró nyári napokon.
A citromos sütikre ki tudna nemet mondani? A pite igazi üdítő desszert nyáron, egyszerre édes és savanykás. Az omlós pitetésztára kerül a citromos krém, a desszertet pedig édes tojáshab koronázza meg.
A pitéket rengeteg módon variálhatod. Rácsozhatod, befedheted teljesen, vagy akár morzsa is kerülhet a tetejére. Nyár közepétől már szilvával is feldobhatod az egyszerű tésztát.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg barátaiddal!
Ne maradj le többi írásunkról sem, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!
Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/anyanetmagazin/