Lágy, selymes epres tiramisu: sok gyümölccsel készül a poharas desszert
A villámgyorsan összeállítható epres tiramisu a népszerű olasz desszert könnyed, nyárias változata. Ez a recept tojás nélkül készül, így a melegebb napokon sem kell szalmonella-fertőzéstől tartanod. Kávé helyett a babapiskótákat eperszörpbe is mártogathatod. Ha csak felnőttek esznek belőle, akár kevés likőrrel is megbolondíthatod.
Ez a tiramisu akkor az igazi, ha frissen szedett, édes epret tudsz hozzá használni. Poharakba rétegezve a nyárias desszert még mutatósabb.
Epres tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg babapiskóta
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl eperszörp
Az elkészítése:
Az epreket alaposan mosd meg, tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Tegyél félre néhány szép epret a díszítéshez. Pürésíts 10 dkg epret 2 evőkanál cukorral. Ha túl sűrű, adj hozzá kevés vizet.
Egy nagy tálban keverd krémesre a mascarponét, a maradék porcukrot és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban verd a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd a mascarponés krémhez.
Hígítsd fel a szörpöt kevés vízzel, hogy ne legyen túl édes. Mártsd bele a babapiskótákat, de ne áztasd túl sokáig.
Készíts elő kis tálakat vagy poharakat. Mindegyikbe kanalazz eperpürét, majd rakj rá babapiskótát, kanalazz rá mascarponés krémet. Folytas tovább a rétegezést. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, de még jobb egy éjszakára. Tálalás előtt a tetejét díszítsd eperrel.