

Mennyei fehércsokis, málnás pohárkrém: az egyik legjobb nyári desszert
Egy pohárkrém mindig tökéletes választás, ha el akarod bűvölni a vendégeket, vagy csak valami különlegességet akarsz varázsolni a családi asztalra. Csempéssz málnát a fehércsokis krémbe! Készítsd el a nyári desszertet a MOM Park TG Piccolino receptje alapján. Így a kánikulai napokon sem maradsz édes élvezetek nélkül. A fehércsokis, málnás pohárkrémmel 20 perc alatt végzel.
Hozzávalók:
A málnakrémhez:
25 dkg málna + néhány szem a díszítéshez
25 cl víz
8 dkg cukor
A fehércsokis mousse-hoz:
1.8 dl tej
5 g vaníliarúd
1.5 db lapzselatin
25 dkg jó minőségű fehércsoki
25 dkg zsíros habtejszín
Elkészítés:
A vízből és cukorból főzz szirupot, majd hűtsd le. Ezt követően turmixold össze a málnával, és passzírozd át. Töltsd a poharak aljára, és tedd a hűtőbe.
A tejet forrald fel a kikapart vaníliarúd magjaival, a lapzselatint pedig áztasd hideg vízbe. A fehércsokit vízgőz felett olvaszd fel, a tejet pedig keverd össze a kinyomkodott lapzselatinnal. Amint a zselatin felolvad, óvatosan forgasd a fehércsokihoz. A tejszínt félig verd fel, keverd a krémhez, és habosítsd tovább még pár percig.
A kész keveréket adagold a lehűtött málnakrém tetejére. Legalább három órára tedd a hűtőbe, és tálaláskor díszítsd friss gyümölccsel.
1 Hozzászólás
3.5
Comments are closed.