Az eső miatt beszorultatok a lakásba, és gyermeked látványosan unatkozik? Vagy épp téged idegesít egész nap? Kifogytál az ötletekből? Íme, néhány jobbnál jobb unaloműző tevékenység, ha nem tudod kint lekötni az energiáit. Próbálj ki minél többet!

Játsszatok kincskeresőt
Az egész kicsiknek rejtsétek el a lakásban kedvenc játékaikat, esetleg édességeket, pénzt. A nagyobbak dolgát megnehezíthetitek játékos feladványokkal, térképekkel. Persze, a kis győzteseket mindenképpen megilleti a jutalom.

kincskereso

Társasozzatok
Tavasz óta a polcon porosodnak a társasok? Ideje újból elővenni, és elkezdeni a véget nem érő családi csatákat. Újakat is kipróbálhattok persze. Ha nincs kéznél, érdemes körülnézni a neten, mert akár nyomtathattok is.

Csináljatok mozidélutánt
Ne bámuljátok egész nap a különböző tévéműsorokat! Rendezzetek inkább tematikus napot, vagy mindenki válasszon egy filmet. Készítsetek be pattogatott kukoricát, házi chipszet, vigyetek be üdítőt. Ennél jobb dolgotok a moziban sem lenne.

kartya

Kártyázzatok
A kicsiknek a párkereső, a Fekete Péter mindig nyerő. Ha ezen már túl vagytok, jöhet az Uno, a szorzókártya, a nyelvtanulást segítő játék. Utána pedig szép lassan bevezethetitek csemetédet a csapd le csacsi, a svindli vagy a makaó rejtelmeibe.

Rendezzetek színdarabot
A legjobb, ha a történetet is közösen találjátok ki, esetleg improvizáltok. Élő show-t is készíthettek, mindenki előadhat egy produkciót, és akár pontozhatjátok is egymást.

csoki_nyaloka

Süssetek sütit
Elsősorban olyan édességben gondolkozzatok, amikben a gyerekek is tudnak segíteni. A kókusztekercs, a nutellás- csokis keksz, a csokinyalóka, a boci süti pont ilyen.

Dekoráljatok
Biztos, hogy van a lakásban egy-két olyan hely, ahol a gyerekek kiélhetik alkotó szenvedélyüket. Festhettek ablakra, ajtóra, végső esetben alkossatok klassz faliújságot. A téma ezúttal lehet a nyár. Így megelevenedhet otthonotokban a tenger, a pálmafa, a hajó, a tengerpart.

Hajtogassatok különböző figurákat
Kezdhetitek a kicsiknek csákóval, hajóval. A nagyobbak már komolyabb origami alkotásokat is készíthetnek. A YouTube-on rengetek remek ötletet találtok.

Színezzetek
Nyomtassatok ki néhány letölthető színezőt a netről! Egy nagy képet akár az egész család együtt is színezhet.

szivarvany-gyumolcsbol

Készítsetek gyümölcsökből szivárványt
Lehet, hogy elég benézned a hűtőbe. Tippek a színekhez:
piros – eper, málna, ribzli
narancssárga – narancs
sárga – őszibarack
zöld – szőlő
kék – áfonya, szőlő
lila – szeder
Nemcsak mutatós, de egészséges is.

Mentés

Mentés