Vigyél egy kis izgalmat a pancsolások közé! Mindegy, hogy a Balaton partján, a Velencei-tónál, esetleg a tengernél nyaral a család, ezt a kalandos játékot érdemes bevetni. A vízparti kincsvadászat roppant egyszerű és nagyon szórakoztató, ráadásul kicsik és nagyok együtt is játszhatják. Nem igényel sok előkészületet, de hosszabb időre leköti a résztvevőket. Íme, egy kis segítség!

A játékszabály: a strandolás során előre meghatározott tárgyakat kell a résztvevőknek megkeresniük. Ezeket vagy gyűjtsék össze, vagy húzzák ki a listáról, ha megtalálják. Még izgalmasabb, ha le is fényképezik.

Az előkészületek:  

1. Írj egy listát!
Ezen azok a tárgyak szerepeljenek, amiket meg kell keresni. Érdemes előre feltérképezni a terepet. A listát rakhatod üvegbe, hogy még stílusosabb legyen!

2. Alakíts csapatokat!
Bár a kincsvadászatot egyedül is játszhatja csemetéd, akkor lesz igazán izgalmas, ha többen fedezik fel, kutatják át a környéket. Érdemes a résztvevőket csapatokba osztani. Fontos, hogy hasonló erősségű együttesek küzdjenek egymással. Kisebbek, nagyobbak, felnőttek, lányok, fiúk egyaránt legyenek egy-egy csapatban.

3. Amikre szükség lehet:
A listával együtt adj a csapatoknak tollat vagy ceruzát, hogy ki tudják húzni, mit találtak már meg. A játékosoknak szükségük lesz még egy táskára vagy nagyobb zacskóra, amibe a kincsek kerülhetnek.

Néhány ötlet, amiket a kincsvadászat során meg kell találni:

– 3 különböző méretű/színű kagyló
– 3 különböző színű kő
– valami, ami piros, zöld, kék
– valami, ami fém/fa/műanyag
– homokvár
– valami, ami háromszög/kör alakú
– strandpapucs
– napernyő
– vitorlás
– strandlabda
– naptej
– napszemüveg
– homokozó lapát
– madártoll
– lángos/palacsinta/fagyi

A letöltéshez katt ide! 

Fotó forrása: www.freepik.com

Ha még több strandon is bevethető játékot keresel, ezt a cikket feltétlenül nézd meg!

Így dobd fel a strandolást: játékok, elfoglaltságok a vízparton