Május utolsó vasárnapja a gyerekeké. Hazánkban 1931 óta ünneplik a kicsiket színesebbnél színesebb programokkal. Ha szeretnéd az idei nagy napot igazán emlékezetessé tenni, vesd be az alábbi ötleteket! Ezektől az egész család garantáltan jól szórakozik, és még a pénztárcádat sem terhelik meg.

#1 Indítsd a napot fantasztikus reggelivel!
Készíts valami extrát.  Az amerikai palacsintának ki tudna ellenállni? Akár valami kedves figurát és készíthetsz belőle, vagy gyümölcsökkel is díszítheted. A gyerkőcök egész délelőttre feltöltődnek tőle energiával, és még a jókedvüket is megalapozod. Ha még ágyba is viszed, sokáig emlegetik majd.

palacsinta

#2 Irány a természet!
Hagyjátok magatok mögött a betondzsungelt, menjetek a szabadba. Különösen akkor, ha el akarjátok kerülni a nyüzsgő gyermeknapi forgatagot. Válasszatok különleges helyet. Olyat, ahova nem jártok gyakran. A friss levegő, a napfény, egy kis testmozgás, szórakozás a család apraját-nagyját feldobja.

#3 Süssetek, főzzetek együtt!
Ha időhiányra hivatkozva sokszor kikosarazod gyermekedet, ha épp segíteni  szeretne neked a konyhában, most adj neki lehetőséget, hogy kis konyhatündérként serénykedjen.  A Túró rudi tortának vagy a boci sütinek minden gyermek örül.

boci-suti

#4 Mesemaraton indul!
Ne csak az este legyen a mesélésé. Napközben is szórakoztathatod gyermekedet aranyos és érdekes történetekkel. A mesélésnek számos előnye ismert, megszünteti a stresszt, bővíti a szókincset. Ráadásul minden csöppség élvezi.

#5 Ültessetek virágot, fát!
Jó móka, főleg, ha kicsik és nagyok egyaránt kiveszik a részüket a kertészkedésből . Nagyon hasznos elfoglaltság, hisz a gyermekek felelősségtudata is jelentősen nő. Vedd elő a kapát, az ásót, az öntözőkannát, és kezdődhet a móka.

kerteszedes
#6 Szervezz gyermeknapi mozimatiné!
Ha elfáradtatok, pihenjetek egy kicsit kedvenc filmjeitekkel. Akár ki is sorsolhatjátok, hogy mit nézzetek.  Szavazással is dönthettek, de gyermekkorod kedvenceit is megmutathatod csemetédnek. Készíts be néhány tál pattogatott kukoricát, és jobban érzitek magatokat, mint a legmodernebb mozikban.

# 7 Lepd meg csemetédet saját készítésű gyurmával, szappanbuborékkal
Fillérekből megúszod,  a gyerkőc pedig hosszabb időre leköti magát. Persze a felnőttek is besegíthetnek a gyurmázásba, buborékfújásba.

szappanbuborek

#8 Családi fagyizásra fel!
Menjetek el kedvenc cukrászdátokba, esetleg otthon saját kezűleg is készíthetsz frissítőt. Ezúttal az extrákat is bevetheted: az édes tölcsértől, a rolettitől, a csokiöntettel és a cukorkától még ellenállhatatlanabb lesz a fagyizás.

#9 Gyermeknapi rendezvények
Ha kedvelitek a nyüzsit, vegyetek részt a nektek tetsző gyermeknapi programokon. Országszerte számos színvonalas rendezvényt tartanak. Sok helyre még belépőt sem kell fizetni.

#10 Rendezz családi olimpiát
Ha sportos a család, szervezz ügyességi vetélkedőt. Akár a barátokat is kihívatjátok. Amennyiben kevésbé részesítik előnyben szeretteid a sok futkosást, kvízben, kártyázásban is összemérhetitek ügyességeteket, és próbára tehetitek szerencséteket.

#11 Piknik a szabadban
Irány a park! Szervezzetek családi, baráti pikniket, játékokkal színesítve. Nagyokat sétálhattok, közben pedig jókat beszélgethettek. A túrázás is igazi kikapcsolódás, közben pedig gyönyörködhettek a sokszínű természetben.

#12 Készítsetek időkapszulát!
Persze nem kell az emlékeket valami komoly rozsdamentes, tűzálló szerkezetbe tenni, és a földbe dugni. Segíts csemetédnek néhány idézetet, rajzot, fényképet eltenni a következő generáció számára. Akár egy befőttes dobozba, faládikába is rejthettek apróságokat.

Mentés