Puha, illatos banánfánk kelesztés nélkül: az egyik legegyszerűbb farsangi csemege
Nincs farsang fánk nélkül! Nem kell az egész délelőttöd a konyhában töltened, hogy elkészítsd a hagyományos szalagosat. Idő hiányában dobd össze a pofonegyszerű banános változatot. Fél óra múlva már az asztalon illatoznak a mutatós és finom édességek. Ha a banánt meglocsolod kevés citrommal, biztosan nem barnul be.
Banánfánk recept
Hozzávalók:
- 3 db banán
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1.5 dl tej
- 1 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Szitáld át a lisztet, majd keverd össze a sütőporral és a sóval. A banánt villával jól törd össze. Add hozzá a tojást, a kétféle cukrot, a tejet, és forgasd hozzá a lisztes keveréket. Dolgozd simára a masszát. Ha szükséges, tejjel hígíthatod, liszttel sűrítheted.
Forrósíts olajat egy mély lábosban vagy serpenyőben, és két evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd aranybarnára körülbelül öt-hét perc alatt, közben forgasd. Óvatosan szedd ki, csepegtesd le papírtörlőn, és porcukorral megszórva, vagy lekvárral, csokiöntettel kínáld.
Ezek a fánkok is mennyeiek, és könnyen elkészíthetőek!
Fantasztikus forgácsfánk régi családi recept szerint: farsangi időszakban kötelező
1 Hozzászólás
5
Comments are closed.