Jókenyér péksüteményekkel és Varró Dániel meséivel segíti a gyermekek felépülését
Puha csokis banánkenyér: csak keverj össze mindent
Túl sok csokit kaptál karácsonyra? A banánok is elkezdtek barnulni a konyhapulton? Használd fel mindkettőt egy könnyen és gyorsan összeállítható, mennyei sütibe! A könnyű, szaftos banánkenyér mindig jólesik egy bögre forró ital mellé, de akár a vendégeket is megkínálhatod vele. Nagy előnye, hogy bármikor előre elkészítheted, hiszen az édesség a banán miatt sokáig friss, puha marad. Lehetőleg jó minőségű étcsokit használj hozzá. A sütihez két nagyobb vagy három kisebb banán kell. A cukor mennyisége attól is függ, mennyire érett a banán.
Banánkenyér
Hozzávalók:
- 2-3 érett banán
- 25 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 7 dkg vaj
- 4 dkg kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítése:
A banánt villával nyomkodd össze, azaz pürésítsd. Rakd hozzá az olvasztott vajat, a cukrot és a sót, majd jól keverd össze. Mehet hozzá a tojás és a vaníliás cukor is. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a kis darabokra vágott étcsokit, majd forgasd a banános masszához.
Egyengesd a simára dolgozott tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerinc- vagy kenyérformába. Rakd előmelegített sütőbe, és 175 fokon süsd körülbelül 50-60 percen át. Mielőtt kivennéd, végezz tűpróbát. Ha a süti közepébe szúrt tűre vagy hegyes késre nem tapad massza, elkészült. Ellenkező esetben süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
Még több csokis édességre vágysz? Ezeket a nagy kedvenceket is próbáld ki!
Szuperfinom amerikai csokis keksz: nekünk ez a recept vált be legjobban