Megnyitott Európa egyik legszebb karácsonyi vására: csodás fotókat mutatunk


30 perces csokis-meggyes muffin: egy tepsi aligha lesz elég
Muffint sütni mindig hálás feladat, hisz pofonegyszerű, gyors és a végtelenségig variálható. Próbáld ki most friss meggyel és csokival gazdagítva. Így lesz egyszerre édes és savanykás, szóval ellenállhatatlan. Szezonon kívül persze kompóttal vagy mirelit gyümölccsel is készítheted. A tésztája pihe-puha, és még másnap is tökéletes állagú.
Csokis-meggyes muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg meggy
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg étcsoki
- 2 tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A puha vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, a tejet, végül pedig forgasd hozzá a kakaóval, a darabolt étcsokival és a sütőporral vegyített lisztet. Keverd csomómentesre a masszát, végül pedig potyogtasd bele a megmosott, lecsepegtetett, kimagozott meggyet.
A muffinsütő mélyedéseit béleld ki kapszlikkal, és töltsd meg a tésztával. Vigyázz, ne tedd tele, csak háromnegyedig, mert a muffinok sütés közben jól megemelkednek. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Végezz tűpróbát! Ha a tészta közepébe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
A könnyű, joghurtos kevert sütibe is jól illik a meggy. Ráadásul a méricskélést bögrével is megoldhatod.
A mennyei meggyes-joghurtos kevert süti receptje – Bögrés változat