Jókenyér péksüteményekkel és Varró Dániel meséivel segíti a gyermekek felépülését
A mennyei meggyes-joghurtos kevert süti receptje – Bögrés változat
Most már végre viszonylag olcsón juthatsz meggyhez. Használd ki, és süss belőle joghurtos kevert sütit. Nagy előnye, hogy egyszerűen és gyorsan összedobod, és nem kell sokáig járatni a sütőt a nagy kánikulában. A tészta puha, szaftos lesz, és napokig az is maradna, ha rögtön el nem fogyna. A mérce ezúttal a joghurtos pohár.
Meggyes-joghurtos kevert süti
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 2.5 bögre liszt
- 2 bögre joghurt
- 1 bögre cukor
- fél bögre olaj
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Elkészítés menete:
A tojásokat keverd ki jó alaposan a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olajat. Reszeld hozzá a citrom héját, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Óvatosan dolgozd a masszát csomómentesre.
Egyengesd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg a megmosott, kimagozott meggyel. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a gyümölcs a süti aljába, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
A békebeli meggyes piskótának is képtelenség ellenállni. Az elkészítése nem nagy kihívás.
A megunhatatlan hattojásos meggyes piskóta: ezekre figyelj a tészta készítésekor
5 Hozzászólás
5
4.5
2
1
1.5
Comments are closed.