A kevert sütik a legjobb bizonyítékok arra, hogy a mennyei édességek is lehetnek egyszerűek és gyorsak. A márványos változat pedig még csábítóbb. A dolgodat tovább könnyíti, hogy mérlegre sem lesz szükséged, tökéletes a hozzávalók kiméréséhez a tejfölös (17.5 dkg) pohár.

Márványos kevert süti – bögrés recept

  • 4 bögre finomliszt
  • 1.5 bögre cukor
  • 1 bögre tejföl
  • 1 bögre tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejfölt, a kétféle cukrot, az olajat , és jól keverd ki.
Egy másik edényben vegyítsd a lisztet a sóval, a sütőporral, és forgasd a nedves keverékhez. Dolgozd csomómentesre a tésztát, közben részletekben öntsd hozzá a tejet.

Egy közepes tepsit vagy kenyérformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd a tészta több mint felét simítsd bele. A maradék masszához keverj kakaót, és kanalazd a tepsibe. A kétféle tésztát villával keverd össze, azaz márványozd. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd