Jókenyér péksüteményekkel és Varró Dániel meséivel segíti a gyermekek felépülését
Pihe-puha márványos kevert süti: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Ez a kevert süti a legjobb bizonyíték arra, hogy a mennyei édességek is lehetnek egyszerűek és gyorsak. A márványos változat pedig még csábítóbb. A dolgodat tovább könnyíti, hogy mérlegre sem lesz szükséged, tökéletes a hozzávalók kiméréséhez a tejfölös (17.5 dkg) pohár.
Márványos kevert süti – bögrés recept
- 3 pohár finomliszt
- 2 pohár cukor
- 1 pohár tejföl
- 1 pohár olaj
- 3 db tojás
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a tejfölt, a kétféle cukrot, az olajat , és jól keverd ki.
Egy másik edényben vegyítsd a lisztet a sóval, a sütőporral, és forgasd a tojásos keverékhez. Dolgozd csomómentesre a tésztát.
Egy közepes tepsit vagy kenyérformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd a tészta több mint felét simítsd bele. A maradék masszához keverj kakaót, és kanalazd a tepsibe. A kétféle tésztát villával keverd össze, azaz márványozd. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. A sütési idő a formától, a tészta vastagságától is függ.
A gyümölcsös kefires sütit bármikor elkészítheted, hisz mirelit gyümölcsöt vagy befőttet is használhatsz.
Megunhatatlan gyümölcsös, kefires kevert süti: a tésztája pillekönnyű