A kevert sütiknél aligha van egyszerűbb, ráadásul egyik jobb, mint a másik. Ha kefir is kerül bele, még puhább lesz a tésztája, és napokig tökéletes is marad az állaga. Méricskélni sem kell sokat, elég a mérleg helyett a kefires pohár. Bármilyen friss gyümölcsöt tehetsz bele, de befőttel is tökéletes. Az íze pedig olyan, mint régen a nagyié.

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 2 bögre
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre kefir
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá az olajat és a kefirt. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.
A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. A tetejére szórd a gyümölcsöt. Ha nem akarod, hogy lesüllyedjen a süti aljára, forgasd kevés lisztbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Teszteld tűpróbával! Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

Az áfonyás muffin is egyszerű kevert tésztából készül, és joghurt is kerül bele. 

30 perces áfonyás muffin: a joghurtos tészta hihetetlenül puha