Mihály-napi versek, vásári rigmusok, hagyományok: ismerje meg gyermeked is!


Pillekönnyű kefires-meggyes kevert: pohárral mérd ki a hozzávalókat
Szeretjük a gyümölcsöket és a gyors, egyszerű kevert sütiket is. Így a legjobb, ha a különféle édességekbe is belecsempésszük a nyári kedvenceket. Most a málnától a meggyen át a barackig sokféle friss gyümölcs közül válogathatunk.
Ha szeretnéd még jobban leegyszerűsíteni a sütést, készíts poharas vagy bögrés finomságokat, így a méricskélésre sem megy el időd, enegriád. A tésztát ezúttal a kefir varázsolja még puhábbá, könnyebbé. A mérce pedig a kefires pohár.
Kefires meggyes kevert
Hozzávalók:
- 4 pohár liszt
- 3 pohár cukor
- 2 pohár meggy
- 2 pohár kefir
- 1 pohár étolaj
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
Az elkészítése:
A tojásokat keverd ki jól az olajjal, a kefirrel és a kétféle cukorral. Részletekben dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. A meggyet forgasd kevés lisztbe, hogy ne süllyedjen le a tészta aljába, és potyogtasd a masszába.
Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd 35-40 perc alatt szép aranybarnára. Végezz tűpróbát! Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad tészta, biztosan elkészült. A sütőből kivéve hagyd a rácson kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáld.
A meggyes joghurtos süti is hasonlóan készül, és a végeredmény is ellenállhatatlan.
A mennyei meggyes-joghurtos kevert süti receptje – Bögrés változat