Varázslatos mesevilág, ami fenntarthatóságra tanítja a gyerekeket


Pillekönnyű, extragyors túrófánk: a farsang nagy sztárja
Szereted a fánkot, de túl macerás elkészíteni, vagy nincs rá elég időd? Próbáld ki ezt a változatot! A túrófánk fél óra alatt megvan, ráadásul nagyon könnyű a tésztája, és isteni finom. Óvodai, iskolai farsangi mulatságba is tökéletes. Elronthatatlan recept.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy pohár tejföl
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat jól keverd el a vaníliás cukorral. Add hozzá a villával áttört túrót, a tejfölt, majd a sóval és a szódabikarbónával elegyített lisztet, reszeld bele a megmosott citrom héját. Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat. Egy mély edényben forrósíts olajat, és kanál segítségével szaggasd bele a fánkokat.
Sütés közben nem baj, ha nem túl forró az olaj, mert akkor a fánk kívül megég, a közepe pedig nyers marad. Ha egyik oldaluk már szép aranysárga, fordítsd meg az apró fánkokat. Szedd ki őket, majd csöpögtesd le papírtörlőn. Még forrón hintsd meg a vaníliás porcukorral, mert így azt jól magába szívja. A túrófánkot lekvárral, csokiöntettel, mogyorókrémmel is kínálhatod.