Pénteken nyit az Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas:
A tökéletes hókifli receptje: sokáig omlós marad
Kipróbáltál több hókifli receptet, és mindig csak kicsi hiányzott ahhoz, hogy a végeredmény igazán finom legyen, és jól is nézzen ki. Ne kísérletezz tovább! Ez tényleg sokszor bizonyított recept.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
28 dkg vaj
14 dkg cukor
14 dkg darált dió/mandula
1 csomag vaníliás cukor
1-2 kanál tejföl
1 csipet só
porcukor
Elkészítése:
Keverd össze a lisztet a dióval, a cukorral, a sóval és a vajjal. Hogy még lágyabb legyen, a tészta állagától függően, egy-két kanál tejfölt is tégy bele. Jól gyúrd át, formálj belőle cipót, és letakarva rakd egy órára a hűtőbe. Ezt követően a tésztából tépkedj kisebb darabokat, és a tenyered között sodorj apró patkókat.
Rakd a kifliket vajjal kikent tepsibe , és 180 fokon körülbelül 12 perc alatt süsd világosra. Vaníliás porcukorral szórd meg, vagy forgasd bele a formákat. Óvatosan szedd ki a kész hókifliket a sütőből, mert melegen nagyon törékenyek. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, a kiflik két végét olvasztott csokiban is megforgathatod. Sütisdobozban sokáig eláll, de nagy valószínűség szerint egy-két nap alatt elfogy.
Ezt is próbáld ki, imádni fogod!
Szuperfinom amerikai csokis keksz: nekünk ez a recept vált be legjobban