Már unod a telet? Alig várod, hogy végre minél több időt tölthess a szabadban? Jó hír, hogy már csak 28 nap, és itt a tavasz! Addig is szervezz minél izgalmasabb programokat a családnak. Február bővelkedik jeles napokban, különleges alkalmakban, így nem lesz nehéz dolog.

– Rögtön a hónap elején, február 2-án tartsatok macinapot! Mesélj csemetédnek a népszerű állatról, készítsetek közösen papírfigurákat. Úgy tartják, ha a téli álmot alvó medvék ezen a napon kibújnak a barlangjukból. Ha meglátják az árnyékukat, azaz kisüt a nap, visszabújnak, mert messze még a tél vége.

– Itt a farsang, áll a bál, avagy rendezzetek otthon farsangot. Készítsetek álarcot papírból, papírmaséból, dekorgumiból. Díszítsétek fel a lakást! A mulatságok időszaka február 14-én zárul. Hívjátok át a barátokat, esetleg öltsön jelmezt az egész család.

 

– Ha máskor nem, legalább a farsangi időszakban süssetek fánkot a gyerkőccel közösen!

– Készítsetek palacsintát húshagyókedden, mint a britek. A régi szokás szerint a házban megmaradt tojásokból, vajból, zsírból palacsintát kevertek, aztán jöhetett a böjt.

– Készítsetek üdvözlőkártyákat Valentin-napra. Ismertesd meg gyermekeddel az ünnepének történetét!

– Sétáljatok minél többet a természetben, és keressetek a közelgő tavaszra utaló jeleket. Gyönyörködjetek a hóvirágban, szedjetek ibolyát…

– Ha kint még nem lehet, rendezzetek otthon pikniket. Készüljetek enni- és innivalókkal.

– Látogassatok meg egy új múzeumot. Voltatok már a Mesemúzeumban? Itt az ideje!

– Február 28-án van a Fogtündér világnap. Ez jó alkalom arra, hogy készítsetek varázspálcát. Továbbá gyermeked figyelmét felhívhatod a fogmosás fontosságára. Beszélgethettek a tündérekről, készíthettek tündérházat.

Még több érdekesség február 2-ról: olvass Te is  medvenapról!

Csalogassuk elő a medvét a barlangjából: a legaranyosabb macis mondókák, versek, dalok