Az ünnepeknek vége, lassan minden visszatér a régi kerékvágásba. A mínuszokban aligha lesz kedved sok időt a szabadban tölteni, bent pedig a gyerkőcök hamar elunják magukat. Vigyél színt, vidámságot a szürke januárba! Válogass ötleteinkből, egészítsd ki, a lényeg, hogy az egész család élvezze!

– Rendezzetek családi moziestet sok-sok pattogatott kukoricával, egészséges nassal, kényeztető itallal. Válasszon mindenki filmet, amit nézzetek végig akár egyszerre, akár több részletben.

– Készítsetek forró csokit a hangulatos estékért. Próbáljatok ki különféle változatokat, naranccsal, eperrel, mentával, nutellával, sőt chilivel is mesés.

– Társasjátékra fel! Vegyétek elő a régi kedvenceket és a karácsonyra kapott új játékokat is. A Monopoly, a Ki nevet a végén, a szókirakók, a nyomozós társasok minden korosztály körében népszerűek.

– Menjetek ki kedvenc tavatokhoz, és etessetek kacsát.

– Süssetek, főzzetek a gyerekekkel. Válasszatok könnyű és gyors sütiket: a csokis keksz, a különböző muffinok, a kevert  tészták elkészítésébe már az ovisokat is bevonhatod. Nagyon fogják élvezni.

– Menjetek bábszínházba, moziba! Egy-egy kedves történet magával ragadja a kicsiket és a nagyokat is.

– Vegyétek elő a diavetítőt,  ha nincs, szerezzetek be egyet akár aukciós oldalakról. A diafilmek reneszánszukat élik. Gyerekkorunk kedvencei mellett új történetek is megelevenedhetnek az otthoni filmvásznon.

– Hódoljatok a téli sportok örömeinek! Irány a közeli korcsolyapálya, több helyen ingyen is sportolhattok, esetleg próbáljatok ki egy közeli sípályát.

– Január 6-án kezdődik a farsang, ami újabb ok az önfeledt ünneplésre. Szervezzetek bulit, hívjátok át a barátokat. Készítsetek jelmezt, maszkot, dekorációt!

– Olvassatok új könyveket, cserélhettek barátokkal, ismerősökkel. Versenyezhettek, hogy tavaszig ki olvassa ki a legtöbbet.

– Menjetek bowlingozni/tekézni/billiárdozni, hívjatok el egy másik gyerekes családot, és rendezzetek bajnokságot.

– Kisebbekkel építsetek kockacukorból iglut, azaz jégkunyhót! Rajzoljátok kartonpapírra az alapot, úgy könnyebben kirakhatjátok.

– Készítsetek madáretetőt! Közben beszélgethettek a madarakról, tanulhattok új verseket.

– Sétáljatok egy nagyot! A hidegben is fontos, hogy levegőzzetek, ráadásul egy jó kis séta az immunrendszert is erősíti. Öltözzetek fel jól, esetleg egy termoszban vigyetek magatokkal forró italt.

– Ha végre esik hó, használjátok ki, építsetek hóembert, rendezzetek hócsatát, a gyerekek csináljanak hóangyalt.