Gyorsan szaladnak a napok, már csak négy hét, és kezdődik az iskola, óvoda. Ha nincs ötleted, hogy a nyaralások, kirándulások között vagy után, mit kezdj a gyerekkel, vagy szeretnéd, hogy a nyárból hátralévő időszak izgalmasan teljen, válogass augusztusi bakancslistánkról!

– Nézzetek hullócsillagokat! Augusztus közepén nem kell sokáig bámulni az eget, hogy fantasztikus látványban legyen részetek. Idén a Normafánál egész programsorozat épül a csillagok köré. Augusztus 12-én 21 órától másnap éjjel két óráig a csillaghullást koncertek keretében élvezhetik a szemlélődők.

– Játsszatok a folyóparton, dobáljatok bele követ, gyűjtsetek egy vödörre valót, hogy aztán majd a legszebbeket kifesthessétek.

– Készítsetek krémes házi fagyit. A legegyszerűbb, ha a joghurtos változatot választjátok. Keverjetek össze 2 deci joghurtot, 5 deci tejszínt, 30 deka gyümölcsöt, adjatok hozzá ízlés szerint egy-két evőkanál cukrot, majd fagyasszátok néhány órán át, közben többször kevergessétek meg.

– Piknikezzetek a közeli réten. Készítsetek a kosárba mindenféle enni- és innivalót, vigyetek magatokkal egy nagy plédet, néhány szabadtéri játékot, és indulhat a móka.

– Próbáljatok ki egy új játszóteret! Budapesten rengeteg fantasztikus hely közül választhattok. Nagy kaland a felújított Gellért-hegyi csúszdapark, a Margitszigeten most átadott szuper játszótér, de a tematikus játszók, mint a Vuk vagy a Pom Pom is remek kikapcsolódást ígér.

– Csónakázzatok, kenuzzatok, hajókázzatok a közeli tavon, persze a biztonsági előírásokat betartva. Élvezzétek a csodás környezetet, gyönyörködjetek a természetben. A nagyobb gyerkőcök akár a lapátolásba is besegíthetnek.

– Fesztiválozzatok, hisz annyi a választék! Szinte minden városban rendeznek zenei, nyárbúcsúztató vagy különféle tematikus programokat.

– Keressétek fel a közeli állatkertet vagy vadasparkot. Ezzel nem foghattok mellé, főleg a városi gyermekek számára nyújthat felejthetetlen élményt. Főleg, ha az állatokat simogatni, etetni is lehet.

– Rendezzetek vízibomba csatát! Bármilyen kerti parti remek kísérője, kicsik és nagyok egyaránt élvezik. Érdemes körülnézni a hazai és a külföldi webáruházakban is, az árak nagyon különbözőek lehetnek.

– Mászkáljatok este a gyerekekkel, és csak sötétedés után menjetek haza. Megnézhetitek kivilágítva kedvenc helyüket, a nevezetességeket, imádni fogják, és hálásak lesznek érte.

– Süssetek nyári pitéket: most érik a szilva, a barack, a szeder, kánikulában a citromosnál jobbat nem is kívánhatsz.

– Gyönyörködjetek naplementében. Ha nem juttok el tengerpartra, menjetek le a Balatonra, de a Duna, a Tisza és a kisebb tavak, folyók is káprázatos hátteret nyújtanak.

– Ne hagyjátok ki az augusztus 20-i tűzijátékot. A budapestit nem feltétlenül kell a legnagyobb tömegben végignézni. Szinte minden városban rendeznek tűzijátékot a nemzeti ünnepen.

– Szervezz nyárbúcsúztató pizsamapartit. Akár a legkedvesebb barátokat is áthívhatjátok. Gondoskodj nassokról, játékokról, filmekről. Kánikulában a gyerkőcök akár sátorban is alhatnak.

– A nyár utolsó napjaiban készítsetek emlékalbumot, amibe ragasszátok bele a kedvenc képeket, prospektusokat, belépőket.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés