Cinemira KIDS a hétvégén a Margit-szigeten izgalmas filmekkel és programokkal
Az üdítő Fanta szelet receptje: az egyik kedvenc retró sütink
Fanta szelet
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaó
- 1 dl olaj
- fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Tetejére
- 7 dl szénsavas narancslé
- 2 csomag vaníliás puding
- 2 evőkanál cukor
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá négy evőkanál cukorral. A sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a maradék három evőkanál cukorral, és add hozzá az olajat. Dolgozd több részletben a habhoz, majd forgasd hozzá fakanállal a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. A csomómentes masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Amíg a kakaós piskóta megsül, a túrót nyomkodd meg jól villával, keverd hozzá a vajat, a kétféle cukort, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Ha a piskóta kihűl, kend rá egyenletesen a túrós tölteléket.
A tetejéhez öntsd egy kisebb lábasba a pudingport, és keverd el a cukorral. Öntsd fel a szénsavas üdítővel. Kis lángon, folyamatos kavargatva melegítsd három-öt percig. Akkor jó, ha a massza fényessé és sűrűbb állagúvá válik. Várj 10-15 percig, majd öntsd vagy kanalazd a túrós töltelékre. Tedd a hűtőszekrénybe legalább három órára. Még jobb, ha egész éjszakán át pihenteted, hogy a teteje jól megkössön, az ízek pedig összeérjenek.
Ha szereted a házias finomságokat, ezt a boci sütit is feltétlenül készítsd el!
2 Hozzászólás
5
0.5
Comments are closed.