Mutatós textiltök varrás nélkül: őszi dekoráció újrahasznosított anyagokból
Könnyű, nyári sárgabarackos süti pillanatok alatt: azonnal elkapkodják a gyerkőcök
Ha vödörben áll a konyhában a sárgabarack, már nem kérdés, mihez kezdj vele. Ez a süti villámgyorsan kész, nem lehet elrontani. Kezdőknek is ajánlott, mert nincs vele sok munka, és az eredmény magáért beszél: garantáltan elkészíted legközelebb is. Lepd meg vele barátaidat, családodat egy lusta, nyári délután!
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt: 10 dkg fehér liszt
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 10 db sárgabarack
- 2 dl joghurt
- 1 dl tej
- 1 tojás
- fél zacskó sütőpor
- 5 dkg vaj a kenéshez
- 5 dkg cukor a tetejére
Az elkészítés menete:
Az összetevőket a liszt és barack kivételével keverd össze egy nagy tálban. Lassan szitáld hozzá a lisztet, majd dolgozd össze a masszát alaposan kézi robotgéppel. Az így kapott tésztát csorgasd előre kivajazott tepsibe. A sárgabarackokat mosd meg jól, majd vágd őket félbe, és távolítsd el belőlük a magot és a magházat. A gömbölyű felükkel felfelé nyomkodd őket a masszába, ügyelj rá, hogy egymástól egyenletes távolságban helyezkedjenek el, így később
könnyebben felvágod majd.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és tedd be a tésztát 25 percre. Utána végezz tűpróbát! Ha a tésztába szúrt tű tiszta, kész a sütid, kiveheted a sütőből. Szitálj a tetejére porcukrot, majd hagyd kihűlni. Vágd fel őket négyzet alakúra, minden sütire egy fél barack jusson! Ha kihűlt, máris fogyasztható az ízletes, könnyű finomság.
Sütési hőfok: 180
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 25 perc