Ha vödörben áll a konyhában a sárgabarack, már nem kérdés, mihez kezdj vele. Ez a süti villámgyorsan kész, nem lehet elrontani. Kezdőknek is ajánlott, mert nincs vele sok munka, és az eredmény magáért beszél: garantáltan elkészíted legközelebb is. Lepd meg vele barátaidat, családodat egy lusta, nyári  délután!

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt: 10 dkg fehér liszt
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 10 db sárgabarack
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • fél zacskó sütőpor
  • 5 dkg vaj a kenéshez
  • 5 dkg cukor a tetejére

Az elkészítés menete:

Az összetevőket a liszt és barack kivételével keverd össze egy nagy tálban. Lassan szitáld hozzá a lisztet, majd dolgozd össze a masszát alaposan kézi robotgéppel. Az így kapott tésztát csorgasd előre kivajazott tepsibe. A sárgabarackokat mosd meg jól, majd vágd őket félbe, és távolítsd el belőlük a magot és a magházat. A gömbölyű felükkel felfelé nyomkodd őket a masszába, ügyelj rá, hogy egymástól egyenletes távolságban helyezkedjenek el, így később
könnyebben felvágod majd.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és tedd be a tésztát 25 percre. Utána végezz tűpróbát! Ha a tésztába szúrt tű tiszta, kész a sütid, kiveheted a sütőből. Szitálj a tetejére porcukrot, majd hagyd kihűlni. Vágd fel őket négyzet alakúra, minden sütire egy fél barack jusson! Ha kihűlt, máris fogyasztható az ízletes, könnyű finomság.

Sütési hőfok: 180
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 25 perc