Megnyitott Európa egyik legszebb karácsonyi vására: csodás fotókat mutatunk


Így készül a tökéletes hólabda: pillanatok alatt elfogy
A hólabda az egyik legfinomabb kókuszos süti, amit valaha kóstoltál. Egyértelmű, ott a helye a karácsonyi asztalon. A puha tészta, a kellemes, könnyű krém, a csoki és a kókusz együtt igazán nyerő. A család minden tagja imádni fogja.
Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg cukor
25 dkg liszt
8 tojás
8 evőkanál langyos víz
2 evőkanál kakaópor
1 sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez
5 dl tej
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
20 dkg margarin vagy vaj
Kókusz a hempergetéshez
1 tábla étcsoki
Elkészítése
Tészta
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot. Add hozzá a tojássárgákat, majd a cukrot, a vizet, végül a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Ekkor már csak óvatosan, gép nélkül, fakanállal dolgozz. Öntsd a masszát zsírozott, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 150 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta elkészült-e. Ha a sütibe egy hegyes kést szúrsz, és azt üresen húzod ki, ki is veheted a sütőből. Hagyd a tésztát kihűlni.
Krém
A tej feléhez add hozzá a lisztet, és keverd csomómentesre. A másik felét tedd fel főni. Közben szép fokozatosan mehet hozzá a lisztes tejet. Kis lángon, folyamatosan kevergesd. Mikor már sűrű, rakd bele a cukrot. Mindenképpen rottyanjon néhányat. A tűzről levéve is kevergesd egy kicsit. Ha már langyos a krém, keverd hozzá a margarint.
Összeállítás
A tésztát szúrd ki nagyobb pogácsaszaggatóval, vágd ketté, és kend meg a krémmel. Vond be az oldalát is, és forgasd kókuszba. A csokimázhoz olvassz meg egy tábla étcsokit, és kend a süti tetejére.
Ezt is készítsd el karácsonyra!
Szuperfinom amerikai csokis keksz: nekünk ez a recept vált be legjobban
1 Hozzászólás
5
Comments are closed.