
Ünnepi vajas kekszek: húsvéti kiszúrókkal, bevált recepttel
A húsvéti asztalon, a sonka, a tojás, a kuglóf és sok más finomság mellett fantasztikusan mutatnak az omlós vajas kekszek. Most már sok helyen beszerezhetsz cuki kiszúrókat, nyuszit, tojást, csibét, a legnagyobb kedvenc pedig talán a nyuszipopó.
Az alap egyszerű linzertészta, ami önmagában is mennyei, de két sütit össze is ragaszthatsz lekvárral, Nutellával, sőt kedvedre díszítheted is. Ezek a kekszek olyan finomak és dekoratívak, hogy a locsolóknak ajándékba is adhatod. A vajas keksz nagy előnye, hogy jól zárható dobozban hosszú ideig puha, omlós marad, így akár előre is elkészítheted.
Húsvéti vajas keksz recept:
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítése:
A vajat vágd kisebb darabokra, és morzsold el a száraz hozzávalókkal, azaz a kétféle cukorral, a liszttel és a sóval. Add hozzá a tojást és a reszelt citromhéjat. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal, és letakarva tedd a hűtőbe legalább fél órára.
Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen kb. négy milliméter vastagra, és szaggasd ki az ünnepi kiszúrókkal. Helyezd a tésztát egymástól nagyobb távolságra. előmelegített sütőben, 175 fokon süsd meg a kekszeket kb. 10 perc alatt. Amikor pirulni kezdenek, vedd ki a sütőből, majd díszítsd ízlés szerint.
Szerezd be itt kedvenc húsvéti kiszúróinkat!