Karfiolból is készíthetsz igazán izgalmas fogást: ha steakként tálalod, finom és nagyon mutatós is lesz. Ha böjtölsz, könnyen beillesztheted az étrendedbe, de akkor is jól jön, ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, vagy egyszerűen csak unod a nehezebb húsos ételeket.

A karfiol-steak már néhány otthon is megtalálható fűszertől isteni lesz. A fokhagyma és a zöldfűszerek kifejezetten illenek hozzá. Mártással, szósszal önálló fogás is lehet, de köretként is számításba veheted. Alacsony a szénhidrát- és a kalóriatartalma, így vacsorára is bátran eheted.

Karfiol-steak recept:

Hozzávalók: 

  • 2 fej karfiol
  • 6 cl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál bors
  • petrezselyem
  • parmezán

Elkészítése: 

A karfiolokat alaposan mosd meg, vágd egyforma, körülbelül ujjnyi vastag szeletekre, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a szeleteket.

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Sütés közben a karfiolokat forgasd át. A vége felé szórd meg sajttal, és várd meg, míg rásül. Citromos, petrezselymes öntettel, pestóval vagy ínyenc szósszal is kínálhatod.

Ha szereted az egészséges, egyszerű ételeket, akkor a fokhagymás, karfiolos sült cékla is a kedvenceid közé fog tartozni. 

Fokhagymás, rozmaringos sült cékla: egészség és finom