Utolsó pillanatra hagytad a húsvéti desszert elkészítését? Vagy még ötleted sincs, hogy mit süss? Netán gasztróajándék után kutakodsz? Akár hagyományos, akár trendi édességet tennél az ünnepi asztalra, itt biztosan találsz neked tetsző receptet. A sós, édes sütik, kelt és kevert tészták mellett még a tojáslikőr elkészítési módját is megismerheted.

Húsvéti zsemle

Az édes, fűszeres húsvéti zsemle, vagy hot cross bun Angliában tipikusan nagypénteki étel. Ha kipróbálod, nálad sem múlik el többé nélküle a húsvét. A kelt tésztát könnyen összeállítod, egyszerű dolgozni vele. Tipikus fűszere a fahéj, és az aszalványok sem hiányozhatnak belőle. Nézd meg itt, hogyan készül!

A répatorta

Hosszú évekkel ezelőtt még furán néztek volna rád, ha répatortával kínálod a vendégsereget. Ma már sok családban elképzelhetetlen a húsvét répatorta nélkül. Az egyszerű kevert tészta íze nagyon hasonlít a mézeskalácsra.  A tetejére rakhatsz mascarponés krémet, vagy akár marcipánnal is bevonhatod. Kattints az elkészítés pontos leírásáért!

Répatorta-muffin

Íme, a répatorta muffinosított változata!  Az elkészítése roppant egyszerű. Akkor sem okoz gondot, ha kezdő szakács vagy. A dekoratív és finom falatkáknak senki sem tud majd ellenállni, még a locsolók is örömmel elkapkodják a tányérról. A díszítésnél bátran engedd szárnyalni a fantáziádat! Itt találod a pontos receptet!

Húsvéti mézeskalács

Ki mondta, hogy mézeskalácsot csak karácsonyra készíthetsz? Keverd le a bevált tésztát, szaggasd ki húsvéti kiszúrókkal, és már dekorálhatod is cukormázzal, tojáshabbal, cukorkákkal, gyöngyökkel. A locsolóknak tökéletes ajándék egy-egy csodás sütemény. Mutatjuk a tuti receptet!

Kókusztekercs

Az örök kedvencnek a legnagyobb ünnepeken is ott a helye az asztalon. Az elkészítése gyerekjáték, a hozzávalókat pedig nagy valószínűség szerint otthon is megtalálod. A tölteléken mindig variálhatsz egy kicsit. Ha követed ezt a receptet, a feltekerés sem okozhat gondot.

Angyaltorta

Ha a húsvéti sütés-főzés során túl sok tojásfehérjéd marad, használd fel ebbe a mutatós és nagyon finom sütibe. Az angyaltorta az angolszász országokban elsősorban húsvétkor és karácsonykor kerül az asztalra. A tésztája még a piskótáénál is könnyebb. Tejszínhabbal, gyümölcsökkel még vonzóbb. Kattints a receptért!

 

Sajtos rúd

Ha koccintani is szeretnél az ünnepre, erre a sós finomságra a sör és a bor is jobban csúszik. Az omlós, sajtos rúdból soha nem tudsz eleget sütni. Ebből a tésztából akár pogácsát vagy sós kockát is készíthetsz.

 

Tojáslikőr

Nem múlhat el húsvét tojáslikőr nélkül. Kínálhatod vele a locsolókat, kiváló gasztróajándék, és megalapozza a családi étkezések jó hangulatát. Érdemes egy-két nappal az ünnep előtt összeállítani, hogy jól összeérjen. Ez a recept nekünk bevált!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés