
Ezek az idei húsvét kedvenc süteményei, édességei: ne hagyd ki őket!
Utolsó pillanatra hagytad a húsvéti desszert elkészítését? Vagy még ötleted sincs, hogy mit süss? Netán gasztróajándék után kutakodsz? Akár hagyományos, akár trendi édességet tennél az ünnepi asztalra, itt biztosan találsz neked tetsző receptet. A sós, édes sütik, kelt és kevert tészták mellett még a tojáslikőr elkészítési módját is megismerheted.
Húsvéti zsemle
Az édes, fűszeres húsvéti zsemle, vagy hot cross bun Angliában tipikusan nagypénteki étel. Ha kipróbálod, nálad sem múlik el többé nélküle a húsvét. A kelt tésztát könnyen összeállítod, egyszerű dolgozni vele. Tipikus fűszere a fahéj, és az aszalványok sem hiányozhatnak belőle. Nézd meg itt, hogyan készül!
A répatorta
Hosszú évekkel ezelőtt még furán néztek volna rád, ha répatortával kínálod a vendégsereget. Ma már sok családban elképzelhetetlen a húsvét répatorta nélkül. Az egyszerű kevert tészta íze nagyon hasonlít a mézeskalácsra. A tetejére rakhatsz mascarponés krémet, vagy akár marcipánnal is bevonhatod. Kattints az elkészítés pontos leírásáért!
Répatorta-muffin
Íme, a répatorta muffinosított változata! Az elkészítése roppant egyszerű. Akkor sem okoz gondot, ha kezdő szakács vagy. A dekoratív és finom falatkáknak senki sem tud majd ellenállni, még a locsolók is örömmel elkapkodják a tányérról. A díszítésnél bátran engedd szárnyalni a fantáziádat! Itt találod a pontos receptet!
Húsvéti mézeskalács
Ki mondta, hogy mézeskalácsot csak karácsonyra készíthetsz? Keverd le a bevált tésztát, szaggasd ki húsvéti kiszúrókkal, és már dekorálhatod is cukormázzal, tojáshabbal, cukorkákkal, gyöngyökkel. A locsolóknak tökéletes ajándék egy-egy csodás sütemény. Mutatjuk a tuti receptet!
Kókusztekercs
Az örök kedvencnek a legnagyobb ünnepeken is ott a helye az asztalon. Az elkészítése gyerekjáték, a hozzávalókat pedig nagy valószínűség szerint otthon is megtalálod. A tölteléken mindig variálhatsz egy kicsit. Ha követed ezt a receptet, a feltekerés sem okozhat gondot.
Angyaltorta
Ha a húsvéti sütés-főzés során túl sok tojásfehérjéd marad, használd fel ebbe a mutatós és nagyon finom sütibe. Az angyaltorta az angolszász országokban elsősorban húsvétkor és karácsonykor kerül az asztalra. A tésztája még a piskótáénál is könnyebb. Tejszínhabbal, gyümölcsökkel még vonzóbb. Kattints a receptért!
Sajtos rúd
Ha koccintani is szeretnél az ünnepre, erre a sós finomságra a sör és a bor is jobban csúszik. Az omlós, sajtos rúdból soha nem tudsz eleget sütni. Ebből a tésztából akár pogácsát vagy sós kockát is készíthetsz.
Tojáslikőr
Nem múlhat el húsvét tojáslikőr nélkül. Kínálhatod vele a locsolókat, kiváló gasztróajándék, és megalapozza a családi étkezések jó hangulatát. Érdemes egy-két nappal az ünnep előtt összeállítani, hogy jól összeérjen. Ez a recept nekünk bevált!