Az iskolakezdés rengeteg változással jár. Elképzelhető, hogy otthonunkat is át kell alakítani, hogy gyermekünk számára igazi tanulószobát, hely hiányában kis sarkot varázsoljunk. Milyen legyen? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe? Cikkükből kiderül!

 1. Válassz csendes helyet!
A zajmentes környezet és a nyugalom rendkívül fontos a tanulósarok kiválasztásánál, hisz gyermeked jobban tud koncentrálni, és nem kapja fel a fejét minden kinti zajra, történésre. Ha lehet, ne az utca felé nézzen a tanulásra szánt kuckó.

2. Gondoskodj megfelelő világításról!
Az első dolgok között kell figyelembe venni, hisz este is le kell kuporodni a könyvek mellé. Ha lehet, használd ki a természetes fényt. Egy jó asztali lámpára minden diáknak szüksége van.

íróasztal

3. Íróasztal, egyéb szükséges bútorok
Fontos, hogy a sarkot/szobát funkciójának megfelelően rendezd be. Bár a környezet, a dizájn sem elhanyagolható, a kényelem sokkal fontosabb. Az íróasztal kiválasztása nagy körültekintést igényel. Vedd figyelembe a gyermek magasságát. A jó asztal elég széles, hisz rá kell férnie a számítógépnek az összes hozzávalókkal, ezek mellett pedig a nebulónak még írnia is kell. Ne feledkezz meg a fiókokról, hisz a rengeteg iskolai felszerelésnek bőven kell a hely! A könyvespolc is lényeges. Ha van rá lehetőséged, akár az egyik falra teljes egészében is felszerelhetsz polcokat, és kis könyvtárat is kialakíthatsz.

4. Színek, melyek segítenek
Ha követed a feng-shui szakemberek tanácsát, fehér vagy semleges, pasztell árnyalatot választasz a falra. Nyugodtan dönthetsz két szín mellett is. A túl élénket és a túl világosat kerüld! A sötét árnyalatok optikailag kisebbé teszik a szobát. Ne használd semmiképp a vöröset, a sárgát és a narancsot!

tanulószoba

5. Dekorálj!
Próbálj arra törekedni, hogy a lakás ezen része ne unalmas dolgozószobára vagy könyvtárra emlékeztessen. Dobd fel, amennyire csak lehet. Zöld növények, friss virágok pozitívvá teszik a helyet. Egy-egy szép poszter vagy kép is segít vidámabbá varázsolni a teret.

Fotó forrása: 1, 2,