Egy nagy szatyor kagylóval tértél haza a tengerparti nyaralásról, és most nem tudod, mit kezdj a szebbnél szebb darabokkal? Pedig szívesen hagynád szem előtt, mert szép emlékeket ébresztenek az apró kincsek… Ha Te is hasonlóképpen érzel, íme néhány olcsó ötlet! Használd fel a nyaralási zsákmányt, és őrizd meg minél tovább a nyarat otthonodban!

Asztali dísz…
A kagylós dekoráció talán legkönnyebb módja, ha keresel vagy veszel egy dekoratív üvegpoharat/tálat. Helyezz kagylókat alulra, bármilyen magasságig, majd önts rá vizet. Ha növényt is beleállítasz, még szebb hatást érhetsz el. Hasonlóan, homokot is szórhatsz a kagylókra, ezt szintén díszítheted száraz virággal vagy mohával.

kagylouvegben2

Kagylós fakeret…
Végy egy olcsó fa képkeretet. Akár le is festheted, de hagyhatod természetes színben is. Egy erős ragasztó segítségével tégy néhány helyre kagylókat, de akár az egészet is bevonhatod. Lehet tematikusan, pl. csak a sarkokra, kinek hogy tetszik. Tedd bele kedvenc családi fotódat, és máris kész a nappali új éke.

kagylókeret

Koszorú…
A kagylós koszorú egy másik egyszerű és nagyszerű módja otthonunk dekorálására. Vásárolj a hobbiboltban egy alapot, és erős ragasztót vagy ragasztópisztolyt használva, díszítsd kedved szerint kagylóval, száraz virágokkal, levelekkel, gyöngyökkel. Készülhet így ajtó- vagy asztaldísz.

kagylós kopogtató

Ékszer…
Szeretnél magadnak ékszert is? Csinálj lyukat a kagylón, és gyöngyökkel fűzd fel. Könnyen elkészíthető és mutatós. Viselheted egy újabb nyaraláskor vagy egy könnyed vacsorán, baráti társaságban.

kagylónyaklánc