A nyár vége kritikus időszak a legtöbb gyerek életében, vége a szünetnek, kezdődik az iskola. Ez persze az anyukákat, apukákat is megviseli, hiszen biztos, hogy valami mindig csak az utolsó utáni pillanatban derül ki. Körbejártuk, hogy mik azok a fortélyok, lehetőségek és vásárlási akciók, amiket nem érdemes kihagyni!

Készíts listát!

Nagyon hasznos, ha összeírod az elintézésre és még mindig beszerzésre váró dolgokat. Tervezd el, mit, mikor és hol szerzel be, figyeld az akciókat!

A rohanásban könnyű elkavarni a nagy gonddal összeállított tennivalólistát. Megkönnyítheti az életedet egy remek to do list applikáció, az Any.do! Ez az egyik legnépszerűbb feladatkezelő alkalmazás. Játékos, kreatív a felület, de a funkciókat tekintve is elég erős, kezeli a prioritásokat, lehet címkézni és kategorizálhatsz is.

Büdzsétervezés

Egy 2016-os online felmérés szerint az idén legalább 15.000 Ft-ba kerül az iskolakezdés egy gyermek esetén, de ha új iskolatáskát is vásárolni kell, úgy az összeg már 30.000-40.000 Ft is lehet. A GfK kutatása szerint jóval tetemesebb összegről van szó, átlagosan 84.000 Ft kiadást számolnak egy főre!

Az biztos, hogy rengeteg dologra van szüksége a gyereknek ősszel. A végeláthatatlan listán az új iskolatáska mellett ott vannak az apróságok, mint például a tolltartó, írószerek, füzet, mappa, de nem szabad elfeledkezni a tornazsákról, az edzőfelszerelésről és a szükséges őszi ruhákról sem… Vásárolj tudatosan, optimalizáld a kiadásokat! A Premier Outlet Augusztusi Vásárlási Maratonján, augusztus 26-28 között akár 90%-os kedvezmények várnak. A szervezők az akciók mellett a kényelemre is gondoltak: ezen a hétvégén a Széll Kálmán térről és a Nyugati térről is ingyenes autóbuszjáratot indítanak az outletközpontba.

Közösségi élet – közös döntés

Fontos, hogy odafigyelj a gyermek érdeklődési körére, és vele együtt válaszd ki a számára is izgalmas szakköröket, iskolán kívüli elfoglaltságokat. Ki ne örülne, ha a csemete szabadidejében idegen nyelveket szeretne tanulni, de azért nagyobb a valószínűsége, hogy inkább focira vagy balettre járna. Mindenképp köss kompromisszumot! Válasszon egy iskolán kívüli programot a gyerek saját magának, és így nagyobb örömmel megy bele, ha emellett zeneiskolába vagy nyelvi szakkörre is elküldöd!