A rendkívül kellemes tavaszi időben egyre több időt töltünk a szabadban. Szívesen foglalkozunk ilyenkor a kiskertünkkel vagy a balkonunkkal. Nem tudod, hogy kezdj munkához, mikor mi a feladat? Esetleg kisebb segítségre vágysz? Olvasd el hasznos tanácsainkat!

Vásároljunk egynyári palántákat!
A lényeg, hogy a palánta árnyéktűrő legyen. A muskátli örök sláger, nagyon szépen mutat a balkonon. A pistike jó választás, mert rendkívül hálás. Csupán vízigénye nagy, de szeptember végéig virágzik. Kedvelt még a víz-, nap- és paprikavirág, de a büdöske valamint a begónia is keresett.

Ültessük át a saját magunk által átteleltetett muskátlit!
Fontos, hogy közben a növény gyökere ne sérüljön! Mindenképpen friss és jó minőségű földbe tegyük a muskátlit, majd segítsük virágzást serkentő táppal! E virág egyébként rendkívül szereti a vizet, ezért locsoljuk naponta. Mellette pedig heti rendszerességgel tápoldatozzuk! Így egész biztos, hogy a szomszéd irigykedni fog kedvelt növényünkre.

balkon

Cseréljük ki a virágok régi edényeit újra!
Nagyon divatos a szögletes kaspó, különösen az egyiptomi, fáraós jellegű, továbbá a fekete-fehér, a szürke és a terrakotta változat.

Használjunk agyaggolyót!
Ez különösen nyaraláskor, hosszú hétvégén tesz jó szolgálatot. Az agyaggolyó régen csak a kertészek számára volt elérhető, most viszont már könnyen beszerezhető. Használata könnyű: a balkonláda aljára vastagon leterítjük, vagy belekeverjük a földbe. Locsoláskor megszívja magát, és később a vizet visszajuttatja a növénynek. Ha szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel, már átültetéskor gondoljunk rá, és tegyük a ládába.

Használjunk talajtakarót!
Erre kiválóan alkalmasak a díszkövek és a fenyőkéreg! A márvány kavicsok különböző színben kaphatók. Általuk csökkentjük a föld nedvességvesztését, kipárolgását. Ráadásul a díszkövek ékei lehetnek erkélyünknek, kiskertünknek.

Csak kreatívan!
Kombináljuk a különféle színű virágokat! Lehetünk merészebbek a balkon rendezgetése közben! Bátran varázsoljunk lakásunk, házunk köré muskátlis gangot. A lényeg, hogy érezzük jól magunkat virágaink társaságában!