Nem kell egy egész konyhaszekrényt vagy egyáltalán bármilyen új bútort vennünk ahhoz, hogy feldobjuk lakásunk már unalmassá vált részét. Praktikus és egyszerű változtatásokkal, újdonságokkal felpezsdíthetjük otthonunk atmoszféráját. Íme, néhány ötlet, amiket saját magunk is elkészíthetünk a trendibb lakás érdekében.

Fürdőszoba – kosaras tároló

Amire szükséged lesz:

 • fonott kosarak
 • textilszalag
 • törölközőtartó

Bármelyik lakberendezéssel foglalkozó áruházban hozzájuthatunk a szükséges kosarakhoz. Mindenkinek az ízlésére van bízva, hogy milyet választ. A lényeg, hogy átfűzhető legyen rajta a textilszalag, amit szintén sok helyen megvásárolhatunk, például méterárú boltban. Az elkészítés legmunkásabb része a törölközőtartó felszerelése, ezt nyugodtan bízzuk a ház férfi tagjára vagy szakemberre. A többit magunk is el tudjuk végezni. Tetszés szerint, kisebb-nagyobb kosarakat is rakhatunk egymás mellé. Előre tervezzük meg, hogy mit szeretnénk tárolni bennük, és az alapján kössük fel a tartókat. Igazán praktikus része lesz a fürdőszobának.

diy-nappali

Nappali – feliratos párnahuzat

Amire szükséged lesz:

 • párnahuzat
 • textilfilc
 • betűsablon

Praktikus egyszínű párnahuzatot választani, és vásárláskor azt is szem előtt kell tartani, hogy a pamutra és a vászonra könnyebb dolgozni. Textilfilcet méterárú boltból szerezhetünk be. Ha konkrét szöveget szeretnénk rajzolni, azt előre tervezzük meg, és írjuk le egy papírra, hogy ne felejtsük el – munka közben is jól jön a puska. Még mi előtt nekiállunk a rajzolásnak, mossuk ki az új huzatot, ne rögtön a munka elkészülte után. Nagyszerű kiegészítője lesz a nappalinak.

diy-előszoba-tükör

Előszoba – fatörzs tükör

Amire szükséged lesz:

 • natúr fakeretes tükör
 • bármilyen fajta fakéreg
 • ragasztópisztoly

Ennek a gyönyörű, mutatós keretnek az elkészítése nagyon könnyű. Gyűjtsünk fatörzset, legalább egy nagyobb szatyornyit, hogy válogatni is tudjunk köztük. A munkafolyamat olyan, mintha egy nagy puzzle-t raknánk ki. Gondosan egymás mellé kell felragasztani a darabokat a ragasztópisztoly segítségével. Természetesen nem ront az összképen, ha nem szorosan egymás mellé kerülnek a törzsdarabok. Bárhogy készítjük el, ékes része lesz a helyiségnek, ahova kerül majd.

diy-konyha

Konyha – fűszertartók

Amire szükséged lesz:

 • befőttes üvegek vagy bármilyen üveg
 • csavarok és fúró

Ennél a praktikus konyhai kiegészítőnél szintén szükségünk lehet a család bármely férfi tagjára, hacsak nem vagyunk barátságban a fúróval. Többen ismerjük a problémát, miszerint nincs elég polc a konyhában. Ezzel a megoldással kiküszöbölhető a helyprobléma. A polc aljára fúrjuk fel az üveg kupakját, amire aztán könnyen rátekerhető az üveg. Nem mindennapi látvány a konyhában a „lebegő” fűszertartó.