Valószínűleg sosem gondoltál még rá „máshogy” kisbabád pelenkázása közben. A babahintőpor mégis elképesztően sokoldalú! Ismerd meg, miképp teheted hasznossá a háztartásban, legyen szó hangyainvázióról vagy épp összegubancolódott nyakláncról!

Minden kisgyermekes családban fellelhető, mégis kevesen ismerik az előnyeit, mi az? Természetesen a babahintőpor, mely a köztudattal ellentétben nemcsak a puha babapopsival egyenlő, hanem a háztartásban is kreatívan alkalmazható. Íme tíz tipp, miképp használd a hintőport babaápoláson kívül!

1.Oldd fel a csomót!
Nincs annál bosszantóbb, amikor indulás előtt öt perccel jössz rá, hogy kedvenc nyakláncod teljesen összegubancolódott! Sosem árt, ha kéznél van egy kis babahintőpor! Szórj a csomóra egy kicsit belőle, majd egy tű segítségével oldd ki a gubancot! Sokkal hamarabb jársz sikerrel, mintha ujjal, foggal-körömmel próbálkoznál.

 hintőpor foltra

2. Olajfoltok ellen
Csak semmi pánik, ha balzsamecet vagy salátaöntet fröccsen ruhára, abroszra! Hints rá egy kicsit a porból, és hagyd, hogy az magába szívja a nedvességet! Ezután a szokásos módon tedd mosógépbe, és a folt elsőre eltűnik!

3. Antik bútorok illatosítója
A hintőport bátran használd régi bútorok illatosítására is! Elég egy kicsit szórni belőle a fiókokat kibélelő papírlapok közé, és a kellemetlen, öreges dohszag már a múlté.

4. Tartsd frissen az ágyneműt!
Nemcsak bútorokat, az ágyneműt is illatosíthatjuk a lepedők és a paplan közé szórt hintőporral! Különösen fülledt, nyári éjszakákon vehetjük nagy hasznát.

könyv

5. Összetapadt gumikesztyűk, könyvek és kártyapaklik megmentője
Tudjuk, milyen kellemetlen, amikor a takarítás után a szekrénybe vágott gumikesztyű a következő alkalomra úgy összeragad, hogy képtelenek vagyunk újra használni. Hasznos tipp, hogy munkák végeztével ne dobjuk azonnal a sarokba, hanem áldozzunk rá egy percet, hogy belsejébe egy kis hintőport szórunk! Így legközelebb is gond nélkül is belebújhatunk. Hasonlóan hasznos lehet a hintőpor összeragadt kártyalapok, vagy antik könyvek megsárgult oldalainak szétválasztásakor.

6. Strand után is hasznos
Bár vége a vakációnak, sokan még a kora őszi szezonban is beiktatnak egy-egy mediterrán tengerparti utazást. Ekkor hasznos útitárs lehet egy kis flakon babahintőpor is a táska mélyén. A homokos parton este szórjunk bepiszkolódott bőrünkre hintőport, és a szemcsék nagyobb erőfeszítés nélkül leperegnek rólunk!

7. Használd nyikorgó parkettára!
Ha ódon házban vagy lakásban laksz, biztosan egyetértesz, hogy nincs idegesítőbb a nyikorgó, örökké zajos parkettánál, mellyel éjszaka mindenki mást felébresztesz. Ennek most vége: nincs más dolgod, mint hintőport szórni az öreg padló repedéseibe! Töröld fel ronggyal a felesleget, és élvezd a csöndet!

 

por

8. Hangyák ellensége
A jó idő beálltával örök harcot vívunk legapróbb behatolóinkkal: a hangyákkal. Pedig nincs más teendőnk, mint hintőporral blokkolni vonulási útvonalukat, a rovarcsapatok ugyanis velünk ellentétben irtóznak a hintőpor illatától.

9. Segít a zsíros hajon
Borzasztó a frizurád, de nincs időd hajat mosni? Szórj az összetapadt fürtök közé egy kis babahintőport! Nem vicc: a hintőpor keményítőt tartalmaz, akárcsak a száraz samponok, így ugyanazt a hatást éred el velük.

10. Véd a lábszag ellen
Talán ezt az előnyös oldalát ismerjük valamennyien: a hintőpor cipőbe szórva véd az izzadástól, így bátran mászkálhatunk a cipő levétele után akár mezítláb is a lakásban.

Gondoltad volna, hogy a pelenkázón heverő hintőporos dobozban ennyi lehetőség rejlik? Használjuk bátran a háztartásban, a babák körül azonban csak óvatosan: a kiszórt por belégzése ugyanis veszélyes lehet számukra!

Fotók forrása:
http://www.sheknows.com
http://m.trusper.com