A múlt században mit nem adtak volna érte a hosszú hajú hölgyek! A rakoncátlan fürtök rendbe szedője mára már tucatáruvá vált, szinte minden háztartásban ott lapul, sokoldalú használatáról azonban annál kevesebben tudnak! Jöjjön néhány házi praktika, hogy miképp portalanítsunk vagy folttalanítsunk hajszárítóval!

A hajszárító rendeltetési használatán túl maximum átnedvesedett cipők vagy zoknik szárítására szolgált eddig, ez is csupán idő hiányában szükségmegoldásként. Kis kreativitással és találékonysággal azonban a mindennapi házimunka elmaradhatatlan segítőjévé tehetjük.

Fényképek felszabadítója

Elsőre infantilisnek tűnhet ez a megoldás, de ha jobban belegondolunk, igenis hasznos! Sokunknak problémát okoz, hogyan szedjünk ki egy albumba ragasztott képet sérülés és eltépés nélkül. Fújjunk forró levegőt a képet tartalmazó lap hátoldalára, miközben másik kezünkkel óvatosan válasszuk le az oldalról!

Trükkös portalanítás

Minden lakásban akadnak pontok, melyek nehezebben hozzáférhetőek a többinél. Sok háziasszony bosszúsága lehet egy elbarikádozott polc vagy sarok, melyen megáll a por. A hajszárítót legalacsonyabb fokozatra állítva fújjunk levegőt ezekre a területekre, munkánkat megkönnyítendő, a gravitációnak megfelelően haladjunk mindig fentről lefelé.

Sutba a vasalóval!

Ugyanis ezen túl sima felületeket varázsolhatunk a vasalóval is. Frissen vásárolt zuhanyfüggönyök és asztalterítők vasalt élét tüntethetjük el, ha forró levegőt fújunk rájuk. Vigyázat: legalább húsz centire tartsuk a hajszárítót a gyűrött anyagtól, nehogy túlhevüljön!

Kukta a konyhában

Tortasütésnél sem kell nélkülöznünk a hajszárítót: a folyékony cukormáz gyorsabban megkeményedik, ha pár percig hideg levegőt fújunk rá. A máz színének élénkítésére használjunk melegebb fokozatot, rövid ideig bombázzuk forró levegővel.

Viaszfolt volt, nincs

Családos háziasszonyok ellensége a gyerekek zsírkrétája, mely nyomot hagy padlón, bútorokon. Az égő gyertyáról lecsöppenő viasz szintén sok kellemetlen percet okozhat.  Ha azonban hajszárítóval a legmagasabb fokozaton addig melegítjük a zsírfoltot, míg meg nem olvad, a folyékony viaszt vagy krétát már könnyedén felszedhetjük egy szappanos vízzel átitatott szivaccsal.

A 21. század új találmánya tehát az univerzális hajszárító, melyet nemcsak a fürdőszobában, hanem a lakás bármely részében, konyhában, nappali bútorain egyaránt alkalmazhatunk.

Jász Veronika

Háztartásodban a kávét is sokoldalúan felhasználhatod! Kattints további praktikákért!  

Házi praktikák kávéval és zaccal: a kerttől a konyháig