„Nem tudom, hova menjünk a babával!” „Úgy unom a lakásban a kánikulát.” „Nincs ötletem, mit csinálhatnék nyáron a kicsivel”. Sokszor hallom a fenti mondatokat 1 év alatti babákkal otthon tartózkodó anyáktól. Egyáltalán nem kell irigykedve nézned azokat, akik már vagy még mindent megtehetnek, mindenhova elmehetnek. Íme, néhány ötlet, mit csinálhatsz nyáron a babával.

  • Ha eddig még nem próbáltad ki a babaúszást, épp itt az ideje. A csöppség garantáltan imádni fogja.baba a kádban
  • A pancsolásra alternatívát jelenthet egy nagyobb lavór, esetleg a baba kádja. Nyári napokon tedd ki benne a kicsit az erkélyre. Külön szerencse, ha kerted is van, és ott felfújható kis medencében lubickolhat a csöppség kedvére. Tegyél a vízbe különféle játékokat, úgy még szórakoztatóbb a vizezés.
  • Ha csemetéd elmúlt már 5-6 hónapos, nyugodtan vidd magaddal a strandra.baba a parkban
  • Töltsetek minél több időt a szabadban, különösen reggel és este, amikor még nincs túl nagy forróság. Mesélj neki a fákról, a virágokról, utóbbiakat szagoltasd is meg vele! A különleges, nem túl erős illatot biztos, hogy imádni fogja. A csöppségek a parkokban is szívesen elnézelődnek. Egész kicsi koruktól örülnek a kutyáknak, galamboknak, egyéb állatoknak.
  • Ha hosszabb időt töltenél a szabadban, vigyél magaddal plédet, és tedd rá a babát (4 hónapos kortól egész nyugodtan). Hagyd ismerkedni a fűvel, esetleg Te is megcirógathatod vele. Tegyél néhány játékot a közelébe, biztos, hogy leköti magát egy ideig. A labda mindig nagy sikert arat!nyáron a babával
  • A tópartokon is rengeteg nézelődnivaló várja a csöppségeket. Hidd el, sok újdonságot felfedez majd.
  • Az állatkert, a vadaspark már egész korán kiváló elfoglaltság. A kicsik ( akár az 5-6 hónaposok is) örömmel bámulják a különböző állatokat. A tropikáriumok ugyancsak hosszabb időre lekötik a csöppségek figyelmét, szemükkel pedig követik a halak mozgását.
  • Figyeld lakóhelyed intézményeinek (sport, kultúra) különböző programajánlatait. Néha igazán különleges rendezvényekre bukkanhatsz. Nem rég olvastam felhívást anya-baba sportolásról, kirándulásról. Itt mindketten kikapcsolódhattok. Ha pedig nincsenek közös baba-mama programok, vedd kezedbe az irányítást. Hívj össze néhány kismamát, és induljatok együtt felfedezőútra.