Hozd ki a lehető legtöbbet a szabadtéri szezonból! A közelgő hosszú vakáció próbára teszi a szülők fantáziáját. Készülj már most a nyárra, meríts ezekből az egyszerű, könnyen és olcsón megvalósítható ötletekből. Így gyermeked számára igazán emlékezetesek lesznek a következő hetek.

Fürdőzés kertben, erkélyen
A gyerekek imádnak a medencében pancsolni, a vízben fröcskölni. Ha van kis medencéd, tedd ki a kertbe. Ha nincs, tökéletes egy gyerekkád esetleg lavór. Rakj bele mindenféle játékot, előveheted a homokozószettet, a gumikacsát, a kishajót, de még a műanyag üveg is hosszú ideig leköti a kicsiket. A vízi játék amellett, hogy szórakoztató, megmozgatja a gyerkőcök fantáziáját.


Reptessetek papírsárkányt
Már az elkészítése legalább olyan érdekes, mint maga az eregetés. Versenyezhettek, hogy kié száll fel a legmagasabbra. Itt megnézheted, hogy fogj hozzá a barkácsoláshoz.

Buborékfújás
Nem kell megvenni a drága szappanbuborékfújókat és utántöltőket. Löttyöt te is egyszerűen készíthetsz, ez a recept nekünk bevált, próbáld ki. A kicsik akár órákat el tudnak vele játszani. Bárhová magatokkal vihetitek, kirándulásra, nyaralásra vagy éppen piknikre.

Kirándulás a természet lágy ölén
A legközelebbi erdő, folyópart legalább olyan sok új felfedeznivalót rejteget, mint a távolabbi természetvédelmi terület, nemzeti park. Természetjárás közben gyűjtsetek köveket, kagylókat, majd fessétek ki őket. Nézzétek meg a madarakat, szedjetek virágokat.

Sütögetés a szabadban
Még saját kert sem kell hozzá, számos helyen bográcsozhatsz, süthetsz szalonnát, krumplit, sőt hordozható grillt is felállíthatsz. A különleges eseményre a gyerekeknek külön játékokkal készülhetsz. Arra azonban vigyázzatok, hogy ne legyenek veszélyben.

Kincskeresés
Ha gyermeked élvezte a húsvéti tojásvadászatot, ezt is imádni fogja. Rejts el különböző tárgyakat erdőben, kertben, réten, de akár még rossz időben, unatkozós napon a lakásban is, és ezeket a kicsik nagy örömmel fogják megkeresni. Még térképet is rajzolhatsz segítségként.

Bújócskázás
Nincs olyan, aki ne játszott volna anno bújócskát, a mai gyerekek ugyanúgy élvezik, mint szüleik és nagyszüleik szerették annak idején. Minél többen játszanak, annál izgalmasabb. Futkosás közben a kicsik jól elfáradnak. Az iskolásokkal már akár számháborút is rendezhettek.

Elő a krétákkal!
Dekorálja ki csemetéd a játszóteret, parkolót, járdát! Hagyd, hadd rajzoljon annyit, amennyit csak akar. Ha több gyerkőc is van a társaságban, rendezz számukra rajzversenyt. Az aszfaltkréta a nyári időszakban gyorsan fogy, így nem árt, ha van egy olcsó recepted, amivel gyorsan és egyszerűen elkészítheted házilag. 


Limonádéstand házi sütikkel
Nyáron rengeteg gyümölcsből készíthetsz limonádét, a munkába csemetédet is vond be, nagy örömmel fog segíteni neked. Kerti partikon, családi rendezvényeken, gyerekzsúron remek elfoglaltság a gyerkőcnek, ha limonádépultból szolgálhatja ki a vendégeket. Készíthettek előre nyári sütiket, így epres muffint, fehércsokis-málnás pohárkrémet, citromos pitét.

Mini olimpia
Akár a kicsiknek, akár családoknak is szervezhetsz sportversenyt. Olyan versenyszámok is szerepelhetnek a programban, mint ugrókötelezés, versenyfutás, célba dobás, hullahoppozás, rollerezés, kerékpározás. A legjobbak persze jutalomban részesülnek.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés