A nyár egyik legkedveltebb időtöltése a sütögetés – akár kertben, akár nyaralás, kirándulás alkalmával. Az biztos, hogy már a jó levegő és a társaság miatt is finomabbak a falatok. Íme, további ötletek, a még hangulatosabb összejövetelek szervezéséhez.

Grillezni, de mivel?
Sokan a hordozható, faszenes grillekre esküsznek. A legegyszerűbb sütőt akár pár ezer forintért is beszerezhetjük. Mivel csupán néhány tartozékból áll, bárhova vihetjük magunkkal, könnyedén befér az autóba. Kör, lengő, vagy tölcsér formájú sütőt is választhatunk. A grillasztalok-és kocsik ugyancsak népszerűek. Mivel ezek nagyobbak, nehezebben szállíthatók. Az elektromos változatot pedig akár „panelpartin” is sikerrel használhatod.

grillező

A tuti alapanyagok:
Még kezdő háziasszonyok is könnyedén elkészíthetik a legkedveltebb nyári ételeket, hiszen ezek egyáltalán nem bonyolultak. A grill – a hússzeletektől a saslikon át a zöldségig – minden ételnek különleges ízt kölcsönöz. A húsokat nem árt legalább néhány órával, a sütés előtt bepácolni. A legtöbbször karaj, tarja, csirkecomb, csirkemell kerül a grillre.
A zöldségek közül a padlizsán, a cukkini, az uborka, a burgonya, a hagyma, a gomba vezeti a népszerűségi listát! Ha nincs kedved külön a páccal bajlódni, vásárolhatsz eleve grillezéshez előkészített, pácolt húsokat, kolbászokat, virsliket.

+Tipp
Én a leggyakrabban a következő pácot készítem el:
Egy nagy fej apróra szeletelt vöröshagymát összekeverek mustárral, olívaolajjal, sóval, borssal, és ebbe a keverékbe teszem a húst. Nagyon egyszerű elkészíteni, és isteni ízt kölcsönöz.

világítás

Így fokozd a hangulatot!
Bár a kellemes illat, a jó társaság, az ínycsiklandó ételek és italok, a jóízű beszélgetések önmagukban is megalapozzák a társaság hangulatát, néhány ötlettel még jobban feldobhatod a jelenlévők kedvét.
– Szórakoztasd a társaságot zenével!
– Gondoskodj gyertyáról/mécsesről, egyéb hangulatos világításról, ha a buli alkonyatig, sötétedésig is elhúzódik.
– A terítékkel szintén tovább fokozhatod a hangulatot.
– A közös játék még jobban feldobhatja a társaság hangulatát.

Grillparti gyerekekkel
Ha tudod, hogy gyerekek is jelen lesznek a partin, légy körültekintő a szervezésben. Feltétlenül különítsd el a sütőhelyet, és ne engedj lurkókat a közelébe. Mindig legyen felnőtt a grill közelében! Így megúszhatod az égési sérüléseket. Gondoskodj gyerekmenüről! Szervezz a kicsiknek külön játékot. Oszd be, hogy mikor ki vigyáz az apróságokra, így mindenki ki tudja venni a részét a buliból.