Kerti partik tökéletes és hangulatos lezárása lehet a grillen sült mályvacukor. Amerikai filmekben gyakran láthatjuk, ahogy családok és baráti társaságok körbeülik a tüzet, és nyárson lógatják fölé a nagyobb méretű pillecukrokat.

Bár a pillecukor grillezése roppant egyszerűnek tűnik, mégis vannak buktatói. Ha jól sikerül, a végeredmény kívül roppanós, belül puha, kicsit füstös és nagyon tömény. A gyerekek és az édesszájú felnőttek biztosan nem tudnak neki ellenállni. Mutatunk néhány trükköt, hogy már első alkalomra igazán jól sikerüljön.

Vigyázz, hogy ne égjen meg a pillecukor, hanem csak finoman karamellizálódjon.

Trükkök, tippek pillecukor grillezéséhez 

  • Próbálj valódi BBQ, vagyis nagyobb méretű pillecukrot beszerezni. Szupermarketekben nyáron sokszor hozzá lehet jutni nagyobb kiszerelésben. Ráadásul többféle íz közül választhatsz.
  • A mályvacukor önmagában tömény, épp ezért érdemes különböző gyümölcsöket is a nyársra húzni.
  • Lehetőleg fa vagy bambusz nyársra tűzd fel a mályvacukrokat, az nem forrósodik át, és nem égeti meg a kezedet.
  • Parázson, esetleg tűz felet süsd, de ne közvetlenül a tűzben.
  • A nyársra szúrt pillecukrot folyamatosan forgatva süsd meg oldalanként 5-10 másodperc alatt.
  • Próbáld ki szendvicsként, azaz rakd a grillezett pillecukrot két keksz közé. A vajas és a Graham keksz is tökéletes választás. Fokozhatod az élvezetet azzal, hogy csokit is teszel a két kekszréteg közé. A forró pillecukortól megolvad, összeragad, és mennyei lesz a végeredmény.

A pillecukor két kekszréteg között is fantasztikus. Főleg csokival megbolondítva. Ez az amerikai süti a S’more, aminek augusztus 10-én külön ünnepe is van.

Szívesen szervezel grillpartit? Vess be néhány kreatív ötletet, hogy mindenki még jobban érezze magát! 

Így szervezz hangulatos grillpartit!