Most, hogy végre áthívhatod a barátokat, ünnepeljétek meg közös főzőcskével! Ha már elővettétek a grillt, érdemes azon sütni a csirkemellet is. Tűzdeld nyársra, és dobd fel zöldséggel is!

A csirkenyársat ismerheted saslikként vagy rablóhúsként is. Könnyen variálható, csábító fogás, bármilyen zöldséget rakhatsz a húshoz, a lila hagyma, a paradicsom, a cukkini mindig nyerő, de kerülhet még a csirkemellek közé szalonna is. Grill híján sütőben is elkészítheted.

Zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 2 fej lila hagyma
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál só
  • bors

Elkészítése:

A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így könnyebben boldogulsz velük, és nem fognak megégni. A páchoz keverd össze az olajat a sóval, a borssal, a mustárral és a zúzott fokhagymával. A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd kisebb darabokra. Ügyelj, hogy nagyjából azonos nagyságúak legyenek. Kend be a csirkemellet a páccal, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára. Készítsd elő a zöldségeket is, amiket kell, tisztíts meg, és karikázd fel, vagy vágd cikkekre.

Váltakozva tűzd nyársra a pácolt csirkét és a zöldségeket, és kend meg a maradék páclével. Rakd a grillre, és forgatva süsd szép pirosra 10-15 perc alatt.
Ha sütőben sütnéd, a tepsit béleld ki fóliával, és süsd meg 180 fokon 45 perc alatt. Érdemes hozzá joghurtos vagy chilis mártogatóst kínálni.

Próbáld ki ezt is! A csirkemell akár rakottasba is kerülhet, krumplival, sok sajttal csábító és laktató főétel. 

 

Jobb, mint a menzán kihívás: Csirkés rakott krumpli ropogós sajtréteggel