vasárnap 2023/05/28
cart

Vannak olyan témák, amikről csak a legközelebbi barátaiddal, hozzátartozóiddal cserélsz eszmét. Vagy még velük sem. Kriston Andrea egészségtrénerrel igazán fontos és tanulságos beszélgetéseket folytattunk. Összeválogattuk a legjobbakat, érdemes elolvasni.

Őszintén a szexuális tudatosságról

Nőként, anyaként mennyire ismered a saját testedet?  A hüvelyi orgazmus hozzájárul a könnyebb megfoganáshoz és szüléshez, a rejtélyes libidó pedig az esetek többségében tudatosan növelhető. Kriston Andreát a szexuális tudatosságról és önmagunk felszabadításáról kérdeztük.

 

Az anyaság nem elvesz, hanem hozzáad a szexhez

Ha gyereked van, megváltozik az életed, az élvezetes szextől pedig mindörökre elbúcsúzhatsz. Ugye, ismerős hiedelmek? Hisz ha nem a szülés során szereztél valami maradandó sérülést, akkor a gyermekágyi időszak kialvatlansága veszi majd el szexuális étvágyadat. Gondolnád, hogy lehet másképp is? És hogy nagyobb orgazmusban lehet részed gyerekes anyaként, mint azt valaha is képzelted? Kriston Andrea elmondja, miért.

Felvilágosítás csak felkészülten!

Te is zavarban vagy, ha gyermeked a szexről kérdez? Miért olyan nehéz a jó felvilágosítás? Mikor legyen az első alkalom? Mitől érik nővé a kislány, férfivá a fiú? Mit kell tudnunk a fiatal lányokra oly veszélyes HPV-vírus lelki okairól? Cikkünkben Kriston Andrea intim torna trénert faggattuk a tinédzserek szexuális egészségmegőrzéséről és a méltó párkapcsolatról.

Miért görcsölünk a menstruáció alatt?

Nehéz napok. Mindannyian tudjuk, mit takar: hónapról hónapra felfordul velünk a világ. Különös kedélyváltozással kezdődik, először elbújnánk a világ elől, máskor úgy érezzük, senki sem figyel ránk. Aztán a hangulatváltozás mellé megérkezik a fájdalom is, belénk hasít a felismerés: ismét itt az ideje, tessék, benne vagyunk! Szeretnénk a lehető legkönnyebben „megúszni” ezt a néhány napot: bekapunk pár szem gyógyszert, egyet hasgörcsre, egyet kedvtelenségre. A lényeg, hogy a külvilág ne vegyen észre semmit, így is épp eléggé felborult már a szokásos rutin. Valóban csak testi tünet lenne a menstruációt kísérő fájdalom és érzékenység? Kriston Andrea szerint a görcsölés hátterében lelki tényezők állnak.

Nem ciki a pisi, menj, ha menned kell!

Egyik legintimebb művelete életünknek, ami olykor felér egy több ismeretlenes egyenlettel. Persze, mert a lányok folyton pisilni járnak – dohognak a fiúk, de valljuk be, könnyű nekik, csak “dobnak egy sárgát” a közeli bokorban, aztán cipzár fel, és máris mehet tovább a nap. Nekünk, nőknek azonban sokszor igazi kihívást jelent folyó ügyeink intézése. Kriston Andrea sok egyéb mellett azt is elmondja, miért ne tartsuk vissza soha a pisit.

Mentés

Mentés