Ha a hideg időben egyre inkább vágysz a meleg, fűszeres ízekre, csodás illatokra, akkor csempéssz egy kis ünnepi hangulatot a kávézásba. Nem kell vele karácsonyig várni, most is feldobhatod vele a szürke hétköznapokat.

A karácsonyi forró ital a kedvenc ünnepi sütik ízvilágát idézik. A fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér izgalmassá teszik az utolsó kortyig. Jól illik mellé bármilyen keksz, linzer vagy akár mézeskalács is. Még jobban átmelegít a kávé, ha brandy is kerül bele.

Mézeskalácsos latte

Hozzávalók:

🎄2 adag eszpresszó

🎄4 dl tej

🎄 cukor vagy méz ízlés szerint

🎄1 teáskanál fahéj

🎄1 teáskanál gyömbérpor

🎄1 mokkáskanál szegfűszeg

🎄1 csipet szerecsendió

Elkészítése:

Főzz le két adag eszpresszót. Öntsd a tejet egy lábosba, tedd hozzá a karácsonyi fűszereket és a cukrot. Kis lángon forrald fel.
A tejet habosítsd fel, majd két nagyobb bögrébe vagy üvegpohárban kanalazz tejhabot, arra önts kávét, és a tetejére ismét tejhab kerül. Megszórhatod kakaóval vagy fahéjjal.

A mézeskalácsos latte mellé a linzer tökéletesen illik. Ezekkel az arányokkal fantasztikus lesz. 

Puha, lekváros linzerkarika a nagyi receptje szerint: ha ezt betartod, tökéletes lesz