Csábító mézskalácsos latte: az íze és az illata is a karácsonyt idézi
Ha a hideg időben egyre inkább vágysz a meleg, fűszeres ízekre, csodás illatokra, akkor csempéssz egy kis ünnepi hangulatot a kávézásba. Nem kell vele karácsonyig várni, most is feldobhatod vele a szürke hétköznapokat.
A karácsonyi forró ital a kedvenc ünnepi sütik ízvilágát idézik. A fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér izgalmassá teszik az utolsó kortyig. Jól illik mellé bármilyen keksz, linzer vagy akár mézeskalács is. Még jobban átmelegít a kávé, ha brandy is kerül bele.
Mézeskalácsos latte
Hozzávalók:
2 adag eszpresszó
4 dl tej
cukor vagy méz ízlés szerint
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 csipet szerecsendió
Elkészítése:
Főzz le két adag eszpresszót. Öntsd a tejet egy lábosba, tedd hozzá a karácsonyi fűszereket és a cukrot. Kis lángon forrald fel.
A tejet habosítsd fel, majd két nagyobb bögrébe vagy üvegpohárban kanalazz tejhabot, arra önts kávét, és a tetejére ismét tejhab kerül. Megszórhatod kakaóval vagy fahéjjal.
A mézeskalácsos latte mellé a linzer tökéletesen illik. Ezekkel az arányokkal fantasztikus lesz.
Puha, lekváros linzerkarika a nagyi receptje szerint: ha ezt betartod, tökéletes lesz
1 Hozzászólás
5
Comments are closed.