

Fűszeres, illatos töltött, sült alma: ünnepi desszert is lehet
Végre egy csodás desszert, ami átmelegít, és még egészséges is! A mindenféle földi jóval töltött, sült alma fantasztikus őszi-téli édesség. Olyan mutatós és finom, hogy a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Ráadásul tele van az ünnep ízeivel, illataival, és elkészíteni is egyszerű.
Töltött, sült alma
Hozzávalók:
- 4 alma
- 4 evőkanál dió
- 4 teáskanál mazsola
- 4 dkg vaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- narancs
Elkészítése
Az almákat mosd meg, a tetejüket vágd le, de ne dobd el. Szedd ki mindegyik belsejét úgy, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Rakd az almákat egy tűzálló tálba.
A töltelékhez a diót aprítsd fel, és tedd az almákba, majd szórd hozzá a mazsolát, a fahéjat, a szegfűszeget, facsarj rá kevés narancsot, végül pedig csorgasd rá a mézet. Tégy mindegyik tetejére egy kis darabka vajat, és helyezd vissza a gyümölcs tetejét. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Az utolsó öt percre szedd le az almák tetejét. Ha igazán kitennél magadért, vaníliás fagyival kínáld.
Ezt se hagyd ki!
A csodás forró csoki is feldobja a napodat.
1 Hozzászólás
4
Comments are closed.