A Te lakásodban is mostoha sors jut a fürdőszobának? A legtöbb otthonban gyakran lehangoló, unalmas képet fest. Pedig nagyobb figyelmet érdemel, hisz fontos életterünk – sokszor nyújtja a felüdülés perceit. Persze az újjáépítés költséges, de kreativitással kevés pénzből is otthonosabbá, újjávarázsolhatjuk fürdőnket. Hogy miként? Ebben segít összeállításunk!

Dobd fel a csempét!
A megunt fehér vagy egyszínű csempét matricákkal érdemes feldobni. Nem csak színesítenek, de a sérült darabokat is eltakarhatjuk velük. Nagyobb felületre pedig vízhatlan, öntapadó tapétát használhatunk.

A textíliák öltöztetnek
A legtöbb fürdőnek kicsi ablaka van. Hogy minél több fény jöjjön be, nem tesznek rá függönyt. Ha azonban kopott, sérült a keret, jobb eltakarni egy szép függönnyel, melynek színe a többi textíliáéval harmonizál.
Ahol van zuhanyzó, ott nagy lehetőség van a zuhanyfüggönyre. Egy vidám darab önmaga is feldobja ezt a helyiséget. Nem beszélve a kilépőkről, törölközőkről!
A pici, apró dolgokkal is trükközhetünk, sok helyütt vásárolhatunk már bohókás szappanokat, formás üvegekbe zárt színes fürdősókat, vidám fogkefe- vagy szappantartókat.

furdoszoba

Játssz a fénnyel!
A jól megválasztott fényforrásokkal is sugallhatjuk az otthonosságot. Még a nagy ablakos fürdőben is szükség van lámpára, fontos a természetes és mesterséges fényeket összhangba hozni. A szekrénykék, a tükrök vagy a kád világításával is játszhatunk, és nagyon hangulatos a párkányvilágítás.

viragafurdobe

Illatot, virágot a fürdőbe!
A finom illatok bensőségessé teszik a fürdőt: kis aromamécsesekkel, illatkosárral kellemes hatást érhetünk el. És bátran virágosítsuk ezt a helyiséget is, a párás levegőjű, meleg fürdőt kedvelik a páfrányok, a broméliafélék és a szép virágú gardénia, de a szárított virág vagy egy csokor levendula is gyönyörűen mutat a polcokon.